Bild
Nästa artikel

Nya stötdämpare och det här med däck

Redaxbloggen
Självklart har jag inte kunnat hålla mig ifrån att meka med XS:n trots allt och sakta men säkert görs små förbättringar.
Woho, en välbehövd chassikomponent har anlänt! MotoSpeed tar numera in stötdämpare från amerikanska Progressive Suspension. Jag har sett PS på många byggen och de börjar växa sig stora, när jag hörde att MotoSpeed skulle beställa sitt första lass tvekade jag inte att beställa ett par. 

De är de enklare 12-serien med svarta fjädrar. De standard-dämparna som sitter på nu är, som mycket annat, skrattretande dåligt. En ihoprullad tidning hade gett bättre dämpning. Så de nya PS-dämparna kommer göra stor skillnad! Montering blir nog på söndag, idag är det marschfart till andra sidan Sverige för Ducati-affärer.

Men f*n vad det är lätt att lägga tid på eBay. I timmar som flödar ihop med varandra kan jag sitta och klicka fram eventuella förbättringar till XS:n för att sedan euforiskt ta fram bankkortet. 

Det senaste jag budat hem är trådekrade fälgar. Jag vet inte varför, men jag tycker att trådekrat är så mycket snyggare när det kommer till den här typen av byggen. Just nu verkar de sitta fast hos Tullen men så fort de anländer blir det att testa montering. De sitter ursprungligen på en XS250 men bör passa rakt av på XS400. 

Dagens fundering kretsar kring däck. Efter att ha kört XS:n i sandtag så är jag lockad att göra någon form av Street Scrambler av den. Mest tid spenderar den tveklöst på asfalt, men jag har gärna däck med nabbar - dels för att det ser passande ut och dels för de få tillfällen jag kommer åka på offroad-äventyr med XS:n. De enda däcken jag hittar i passande dimensioner är TKC80, bak är det 100/90-18 och fram 3.00-18. Jag skulle vilja hitta ett däck som var lite mer dual sport än TKC80, men det lutar mot Continental som har ett så jäkla stort utbud av dimensioner - någon som har förslag på alternativ?

Kommentarer

#2
2014-06-15 09:05

Bra tips! Sett dem tidigare men aldrig fått fram namnet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.