Bild
Nästa artikel

Hösten som försvann

Redaxbloggen
Knappt har man börjat fundera på det där med foder till jackan förrän det blev snudd på sommar igen.
Tankstopp som vanligt. Någon som sett en snygg 30-literslösning på ett Monster. I så fall är jag spekulant.
I torsdags var vi på Lunda hela dagen och gjorde en massa bromstester inför en kommande artikel om hur man bäst uppgraderar sina bromsar. Med tre grader i luften, skapligt blåsigt och ett minst sagt varierande underlag med ömsom blött, ömsom torrt och allt däremellan var det på många sätt ett optimalt väder för att utvärdera mer diffusa aspekter av bromsar, som känsla och feedback. Däremot var det inte ett lika optimalt "stå utomhus och skruva motorcykel hela dagen"-väder och när jag kom hem på kvällskvisten var jag lätt genomsval.
 
Idag när jag drog till jobbet var det betydligt varmare (och skönare). När jag vaknade trodde jag först att termometern var trasig eller att någon av ungarna tryckt på max/min-knappen men så var inte fallet – 13 grader! Snacka om lokal (inte global) uppvärmning. Och som trivsam omväxling var jag inte ensam hojåkare på vägen, det har ju tunnats ut en del i leden så här i slutet av oktober, och jag hade nöjet att passera allt från en Suzuki 1250 Bandit till en gammal 400:a, jag tror det var en Honda, vars pilot hade skinnbrallor från Dackefejden och gummistövlar.
 
Jag hoppas att du också utnyttjar denna tillfälliga respit från kyla och regn. Det kanske är sista chansen innan våren. Och den är långt, långt borta.

Kommentarer

#1
2014-10-28 12:07

Så gammel-monstret hänger med i år med? Trodde hen gått i avtalspension…

Tu-de-li-du!

#2
2014-10-28 12:08

Kanske inga 30litrare, men snygga som tusan.
http://www.moto-works.jp/beater/index.html#d9

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.