Bild
Nästa artikel

Hjälp oss ta fram ett mopedendurance

Redaxbloggen
Bikes åttatimmars skoterrace på Lunda är en omtalad klassiker. Nu är det dags för en favorit i repris, hjälp oss skissa på en uppföljare.
2009 riggade Bike för ett endurancerace med mopedskotrar vid Lunda flygfält utanför Uppsala. Konceptet var enkelt, sex skotrar lottades ut till sex förare och den som kört längst runt den tajta motardbanan efter åtta timmar var segraren. Resultatet blev ett ledband som gått av, en fraktur, ett antal krascher och en väldigt populär artikel. 

Det har länge talats om en favorit i repris, nu har jag tagit på mig att få detta att hända. Hösten är tyvärr redan här (tillika min årliga höstdepression) så det ser ut att bli en vinterspecial med följande frågetecken; fordon, plats och tid. Jag tänkte ta er, våra kära läsare, till hjälp för att skissa fram den här uppföljaren.

Först och främst - fordon. Personligen känns enbart mopedskotrar som det givna valet - för att det är ett så dumt val. Men är det kanske dags att släppa in även mopedcrossar i fighten? 

Plats. Vintern kan låtas spela stor roll i valet av plats. En gokartbana inomhus alternativt en tom parkering under tak känns som vettiga alternativ. Men en utomhusparkering eller lättare enduroslinga kanske vore något?

Tid. Efter förra upplagan känns allt över 8 timmar som ren idioti - så jag föreslår 24 timmar. Det gäller så klart att övertyga mina kollegor om saken, kanske en kompromiss med lag om 2-3 förare? 

Är det kanske mer aktuellt att helt skippa race på bana och istället lyfta blicken. Först från Stockholms-kontoret till Tammerfors-kontoret på moped utan färja? Kommentera nedan vilket upplägg ni skulle vilja se!

Kommentarer

#1
2014-09-23 11:08

Mopedcross/motarder känns som de är för ändamålsenliga, i alla fall i jämförelse med skotrar. Skoterendurance på en skogsslinga vore hysteriskt, lag förstör lite av grejen så kanske bäst med 6-12 timmar?

#2
2014-09-23 19:04

En favorit i repris rätt av, samma som förra gången men med nya mopeder och uppdaterad redaktion!

#3
2014-09-23 19:50

Det ska helt klart vara något dumt, som skotrar eller typ monkeys. Håller med föregående talare om att lag inte blir lika kul, så runt 10h låter grymt. Ett tomt parkeringshus mitt i natten likt Tokyo Drift vore kul.

#4
2014-09-24 13:16

Men fy f*n vad roligt! Count me in

#5
2014-09-25 09:16

Arlanda Testtrack.
Moppescootrar
Max 60cc
24 timmar
För övrigt samma regler som ERF/REC (max tre piloter per moppe, down is not out, snabbtankning tillåten, start/mål poäng, flest varv vinner)

#6
2014-10-17 15:24

Eftersom detta är helt lagliga fordon föreslår jag en slinga i stockholm på ca 20km t.ex med Donken Sveavägen som start å mål. Alla kommer att drabbas lika av rödljus så det jämnar ut sig, självklart diskas man om man fuskar. Gärna en öppen klass för alla nördar som utmanar.
Det intressanta med en tävling i och runt stan är att man även mäter framkommligheten över 24 timmar. Lämpligen har alla deltagare en GPS telefon med en app som kontinueligt rapporterar positionen. Jösses vilken uppmärksamhet och publikfest vi ska ha!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.