Bild
Nästa artikel

Första skandinav på EBR 1190RX

Redaxbloggen
I ett Italien med 30 plusgrader och inte ett moln på himlen fick Bike som första skandinaviska tidning provköra EBR:s nya motorcykel - 1190RX.
EBR är som ni kanske vet det som föddes ur Buell Motorcycles. Erik Buell tog några ur personalen när Harley la ner verksamheten och skapade Erik Buell Racing. Till en början sålde de bara reservdelar till tidigare Buells men nu har deras första masstillverkade motorcykel, superbiken 1190RX, nått Europa. I samband med Misanos WSBK-deltävling fick jag provköra hojen.

Provkörningen var endast några timmar och på små italienska landsvägar, det var tyvärr alltså ingen bankörning involverad. Men de första intrycken är goda. Motorn är riktigt trevlig. Det är en typisk V-twin, mycket vrid från låga varv och den trycker på genom hela registret. 1190RX känns relativt avskalad för att vara en superbike, många av dagens konkurrenter har massor av elektroniska hjälpmedel och gimmickar. 1190RX har enbart traction control, ABS kommer först nästa år. Det är på ett sätt skönt att inte behöva fippla med inställningarna utan bara trycka på starten och dra iväg. Avsaknaden av dessa hjälpmedel kommer troligtvis reflekteras i priset, som inte är helt färdigt för Sverige än. EBR ska börja rekrytera återförsäljare i Skandinavien de kommande veckorna.

Den kompletta provkörningen kan du läsa i Bike #9.14, ute i butik i början av augusti. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.