Bild
Nästa artikel

Blogg: Snuskbilder

Redaxbloggen
Finns det något snyggare än en skitig hoj? Vi är tillbaka efter ett par hundra testmil ute på vägarna och hojarna ser ut därefter.

Igår kom vi på redaktionen hem efter att ha plöjt genom ett par hundra mil med sex nya testhojar. Tanken var att förena nytta med nöja genom att hårdtesta touringhojar i två ”klasser” genom att ta dem med på en tur ner till Österrikes MotoGP-tävlingen på Red Bull Ring.
 
En sådan resa sätter sina märken på motorcyklar och det var minst sagt en viss patina på dem när vi korsade Öresundsbron på väg hemåt. Visst är det fint med nytvättade motorcyklar och att hålla hojen hyffsat ren gör det enklare att upptäcka eventuella läckage och andra säkerhetsrisker. Men personligen tycker jag att det är rätt härligt med en riktigt grisig motorcykel – en som bär märken av en riktigt strapats.
 
Däcken hade tydlig Autobahn-slitning men det gick även att se en antydan till hur kul vi haft på de österrikiska serpentinvägarna. Fronterna var fullsmetade med mosade insekter och det smutsiga regnvattnet hade ritat fina ränder över kåporna.
 
Här bjussar jag på några snuskbilder från motorcyklarna i ”Sporttouring-testet”. De var 2017-års modell av BMW R1200RS, Ducati 900 SS samt Kawasaki Z1000SX. Alla intrycken från den långa testresan, mätvärden och resultat hittar du i ett kommande nummer av Bike!
 
Och till alla er putsglada – ni kan vara lugna! Direkt när vi nådde redaktionsgaraget fick varje hoj en välbehövlig tvätt.
 
Vilken motorcykel tror du skulle se bäst ut duktigt dränkt i vägdamm och insekter efter en långresa?
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.