Bild
Nästa artikel

Yxmördaren

Redaxbloggen
Allt går upp och ner. Jag är inte direkt känd som personen med hett temperament utanför squashbanan. Men igår kväll vid 22-tiden förstod jag varför vissa människor kan förvandlas til yxmördare. Jag blev en själv. Varför? Därför att "något jävla pucko laddat färgskrivaren med kukpapper som bara knullknögglar" eller hur jag nu uttryckte mig. Fel papper satt i färgskrivaren och jag hade precis ägnat en timme åt att skriva ut alla dokument helt i onödan. En timme där blodsockernivån redan var långt under kinkig. Det här var varken poetiskt, vackert eller ens speciellt motiverat. Så här dagen efter. När jag sedan gick till tunnelbanan kunde jag inte annat än skratta åt mig själv. Hade det funnits en webbcam hade filmen antagligen spridits på YouTube vid det här laget, döpt till "Psykbryt vid skrivaren".

Nu är det de sista timmarna kvar på Bike 3. Korrläsning återstår i huvudsak. Ska dessutom köpa en till server för våra filmer. 20 Mbit here we come! Igår hann vi även plocka i ännu mer minne och en till processor i vår bike.se-burk. Det kallas att bygga för framtiden!

Kommentarer

#1
2007-01-19 09:04

Vet hur det känns Magnus! Tur att vi hann att fly... Själv höll jag och Stillman( Datasnille) på att installera en trådlös router på hemmadatorn. Enligt försäljaren "Kan en idiot installera den på en 1/2 timme" Tog oss 2 timmar och ändå funkade inte den bärbara... 2 timmar senare funkade den också, men jag vet inte varför.

#1
2007-01-19 09:26

Don't get mad...get even! Ägna dagen åt att ställa lite försåtliga frågor till medarbetarna om var du ska hitta skrivarpapper t ex...den som visar dej på k****papperet låter du sedan drabbas av det helvete bara en chef kan ge...försenad lön, ej beviljad semester(helst ska då ev. biljetter redan vara beställda), eller att inte få följa med på något evenemang. Eller belöna vederbörande med att glatt fråga om han vill bli dragplåster i er hemliga montertävling...som är att vara måltavla för besökarnas tomatkastning.

#1
Anonym
2007-01-19 10:02

I filmen Office Space gör kontorskillarna upp med sin skrivare en gång för alla. De kör ut den på en öde plats och gruppspöar den på ett sätt som får åtminstone mig att tänka "Tarantino". :)

Hett tips!
Inte filmen alltså. Jo, den med förresten.

/H

#1
2007-01-19 12:45

Ha ha ha... Du är inte ensam som reagerar så och det glädjer mig att höra att vi i alla fall är minst två ;-) Jag fick ungefär samma bryt för några dagar sedan då jag skulle registera en del rapporter. En kollega med många år i tjänst hade inte gjort sitt jobb på rätt sätt och det ställde till det för mig vid registreringen... Det for en del grejer kors och tvärs med kommentarer som: "Det är väl fan att en polis med så många år i tjänst inte kan fylla i ett jävla papper på rätt sätt". Andra i närheten lämnade mig ensam en stund.

#1
2007-01-19 14:03

Ibland är det bara så att man inte får vara för duktig/effektiv. Det straffar sig som du nog märkte.Lågt blodsocker ger inte bara psykbryt,hjärnans kapacitet verkar sjunka exponentiellt med tiden. Själv blir jag helt puckad då sådant inträffar och det hjälper inte med bananer heller. Inse att du också börjar bli gammal så slipper du kanske hamna i isoleringscell på typ Hall.

#1
2007-01-20 15:04

Hahaha! OJoj... Inte kul kan jag tänka mig men roligt att läsa.. Tack, behövde bli på lite bättre humör.

#1
2007-01-21 18:39

Hahaaa......nu har jag hittat hit också. Men vad läser jag......sånt språk det används här. Jag tror banne mig det är risk för att mina små stackars öron ramlar av om jag skulle höra nån säga dessa förskräckliga ord som står här. Får man skriva som Mange skriver? Får man det? Det är nog dags för en moderator på reds bloggsida. Och vem kan inte passa bäst där om allas vårt eget lilla charmtroll då *blink, blink*

Tror jag ska kopiera dom där orden så jag kan använda dom i nån tråd framöver, hehehe

#1
2007-01-22 22:22

OK du fick spel på en maskin som en snubbe laddat med fel papper ;) Själv jobbade jag extra som bagare på en pizzabutik i Malmö för att ha råd med studierna och kunna resa! Måste säga att jag ville göra KungFu på en fjärdedel av kunderna... ska förklara kort. En dag kom en snubbe in o just då hade jag en massa beställningar och eftersom jag jobbade själv hade jag inte tid för tjafs. Han beställde den dyraste pizzan och sa "jag vill extra tillbehör" o inget mer... då frågade jag "ehh vad får det lov att vara?" o han glodde på mig som om jag var apan abu han sett på tv o med tydlig svenska upprepade " E X T R A tillBEHÖR, det står där på tavlan extra tillbehör 5 kr så jag vill ha det"! alltså fatta att jag ville slänga in honom i ugnen! oavsett hur många ggr jag försökte förklara för honom att det var vad extra tillbehör kostade ex extra skinka, extra svamp, extra annans.. men nej han fattade inte o ville inte fatta och där stod jag o tänkte "fan det är ju jag som är utlänningen här o borde vara den som inte förstår språket" så han fick en helt vanlig pizza fast 5kr dyrare o var helt nöjd med det! ahhh ....

#1
2007-01-23 09:58

En gång för länge sedan jobbade jag på en konsultfirma i norra norrland. På den firman hade vi en fax som inte var lättanvänd, och vi faxade en hel del ritningar på den. (Man kan faxa en A1 om man fimpar den på längden) Speciellt platschefen på det kontoret var kolerisk på maskinen, den var lika lynnig och nyckfull som platschefen.

Så en morgon läste jag som vanligt Norrbottens-Kuriren, och dagens Dagobert var perfekt för faxrummet på jobbet.

Bild ett: Direktör Dittling står med Dagobert Krikelin i ett fast grepp och försöker trycka ner honom med huvudet före i faxen. Sekreteraren kommer in och frågar "Men vad gör direktören?" Direktör Dittling svarar "Jag ska faxa iväg den "#¤%¤#" Krikelin till Borneo!"

Bild två: Sekreteraren säger "Men det går väl inte?" Direktör Dittling svarar "Nej, det vet jag. Men det är "#¤%¤#" kul att försöka!"

Jag jobbade på den konsultfirman i två år, och bilden satt kvar på väggen när jag slutade :-)

#1
2007-01-24 00:37

En gammal regel är att ALDRIG låta en maskin få veta att man har bråttom för då slutar de fungera på en gång.

Det finns tre konkurrerande teorier om varför det är på det viset:

1) Maskiner är känsliga och lättsårade ting med mycket låg stresströskel. Ger man dem minsta antydan om att man har bråttom så blir de hypernervösa, vilket leder till handlingsförlamning och att de helt slutar fungera.

2) Maskiner är smarta, tjuriga och elaka ting som hatar oss människor djupt och innerligt. Därför tar de varje chans att driva oss till vansinne. Dock är de smarta nog att inse att om de krånglar hela tiden så blir de utbytta och att den bästa strategin är att slå till när vi är som mest labila.

3) Maskiner är taoistiska ting som alltid försöker sprida harmoni i världen. En person som är stressad är inte i harmoni och behöver lugna ner tempot i livet. Därför försöker maskinerna på alla sätt att lugna de stressade genom att få dem att fokusera på annat än jobbet för handen. Maskinerna gör detta genom att självuppoffrande bjuda på sig själva. Genom att inte utföra det användaren vill så uppmuntras användaren att klä av maskinen alla dess skylande kåpor tills den står där naken i all sin mekaniska skönhet. Maskinen tror att människan genom att studera och beröra maskinens nakna kropp ska komma till insikt om livet, universum, skönhet och allting och då finna harmoni, lugn och trygghet i sitt liv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.