Bild
Nästa artikel

V-twinfebern sprider sig på redax

Redaxbloggen
Jag har köpt en ny motorcykel. Och inte vilken motorcykel som helst!

Det är något speciellt med vår. De berömda vårkänslorna rusar runt i kroppen vilket i samband med en underbart värmande sol kan få omdömet att kantra värre än Costa Concordia.

Oscar druttade dit först. Den tanke på nyköp som började i en förnuftig F800GS snuddade lite lätt vid en Honda Hornet innan hjärtat styrde in den på en Suzuki TL1000R. Inte min personliga favorit rent utseendemässigt men smaken är som baken – det går dock inte att snacka bort att ljudet är fantastiskt.

Själv var jag länge inne på en KTM 1190 Adventure R. Praktisk på alla sätt och dessutom med mycket pang i motorn – ett mycket smart val i mina ögon. Men så kom värmen och även om jag älskar alla typer av hojar så klappar hjärtat lite extra för den klassiska sporthojen. Äventyrshojen glömdes, jag hade en kort fundering kring en Hayabusa i stil med enduranceracern Yoshimura X-1 men när Oscar som sagt drabbats av den extremt smittsamma v-twinfebern dröjde det inte länge innan jag också insjuknade. Detta trots att jag redan har en Monster 900 i garaget…

En snabb blocketseans ledde mig rakt på målet. En hoj som står precis på randen av att bli en riktig ikon, en hoj som spöade smutsen ur Ducati vid två tillfällen under början av 2000-talet i WSB. Jag talar givetvis om Honda RC51. Solstollig förde jag över den begärda summan, hojen bodde i Skåne så provkörning med mera var inte aktuellt innan utan jag köpte den på magkänsla. Faktum är att jag innan den symboliska kortsvängen vid upphämtningen igår aldrig hade kört vare sig en SP-1 eller SP-2. Men det är så jag brukar göra, köpa osedda objekt av en modell jag aldrig kört, men det är ett system som tycks fungera bra – jag har i alla fall inte misslyckats än.


Nu har jag alltså en SP-2 från 2003 i garaget. Med drygt 3000 mil på mätaren känns den kärnfrisk och ljudet, eller snarare sången, ur helsystemet från Akrapovic är precis så underbart som man kan föreställa sig. Den är omlackerad helsvart och nu är frågan om jag ska behålla den som den är, återställa till original eller börja modifiera. Men det är ingen brådska, först ska jag njuta av den ett tag som den är.

Kommentarer

#1
2014-03-15 19:55

Grattis till en grymt snygg cykel!!!
Castrol färgerna röster jag på :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.