Bild
Nästa artikel

"Vilken ram passar bäst som barbord?"

Redaxbloggen
Det är frågan som satte igång allting. Efter att ha inspirerats av ett S1000RR-bord har jag kommit fram till vad jag ska göra i mellandagarna.

Tidigare i år kollade jag på barbord och -stolar till min lägenhet. Jag hittade dock aldrig något jag gillade och det rann ut i sanden. 

Men nyligen var Magnus på lanseringen av S1000R, det första stoppet var en mellanlandning på fabriken. En S1000RR-ram hade blivit över och någon med lite för mycket fritid, likt mig själv, bestämde sig för att göra ett bord av den. 

Direkt när jag såg bilden från Magnus visste jag vad jag skulle hitta på i mellandagarna. Utöver bordet vill jag även ha två matchande stolar som istället för ram använder varsitt gaffelben. Den logiska följdfrågan var så klart vart ramen och stötdämparna skulle komma ifrån.

Nu när vintern smugit sig på har jag börjat sakna bankörning med min R1:a, något jag påminner mina kollegor om lite för ofta. Av nostalgiska skäl kollade jag därför diverse demonteringar efter ram och sving (för att få ett högre bord) från en Yamaha R1 årsmodell '03 och framåt. Det är en rejäl pjäs och något jag tror skulle passa. Tyvärr är dessa inte direkt billiga.

Efter att ha snackat med Chrisse på Italia Bike Center är jag nu inne på rörram. Jag hade det tidigt i åtanke, men tyckte att en fetare R1-ram hade varit roligare. Chrisse övertygade mig om motsatsen. Förhoppningsvis har han också några gaffelben från en Monster över. Christoffer berättade att de själva bygger ett fikabord av en kolfiberskiva och med Öhlins-dämpare som ben. Fränt!

Nu ska vi se vart allt det här bär av. Troligtvis kommer det bli ett grovhugget projekt, men det är en del av charmen. Vilka delar tror du skulle se passa bäst som barbord och -stolar?

Kommentarer

#1
2013-12-11 14:16

Shit, du har verkligen för mycket fritid, jag kan hitta på litet jobb till dig istället. ;) Men jag tror egentligen att bordet blir bättre med gaffel istället för ram. Kör hårt!

#2
2013-12-11 14:22

Triathlonmannen har talat. Men stolarna ska ju ha gaffelben, behöver variation!

#3
2013-12-11 16:31

Jag röstar på att du bygger barstolar av gaffelben. Dock lite jobbigt om du får någon riktigt baddare på besök, då blir det säkert till att byta packbox...

#4
2013-12-26 13:45

RSV4 R eller om man ska ha nått som håller Ducati Monster ramen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.