Bild
Nästa artikel

Nu lanseras BMW S1000R på Mallorca - jag sticker imorrn!

Redaxbloggen
Med 160 hästkrafter, aktiv fjädring och chassi från S1000RR har BMW:s nya streetfighter goda möjligheter att bli vassast i klassen. Nu väntar två dagars körning på medelhavsön Mallorca.

Så var det äntligen dags, i morgon bitti drar jag till Mallorca, via BMW-fabriken i Berlin, för provkörning av nya S1000R. Det är ju en modell vi väntat länge på, faktiskt ända sedan S1000RR slog ner som en… nu trodde du att jag skulle skriva ”som en bomb”, eller hur? Men det tänker jag inte, det måste vara den mest uttjatade frasen som någonsin kombinerats med S1000RR och jag har lovat mig själv att aldrig skriva den igen. Men det finns givetvis en anledning till att liknelsen nötts ut fullständigt, en anledning som är lika självklar som anledningen till att BMW inte tidigare släppt en streetfighter baserad på den inte är det. Klar alltså. Eller var jag oklar nu?

Hursomhelst så lovar specifikationen gott. Visserligen har BMW valt att plocka ner effekten till 160 hästkrafter vilket placerar den 20 hästar bakom den troliga ärkerivalen KTM 1290 SuperDuke R, men om S1000RR:s explosivitet på topp bytts ut mot ännu mer punch i mellanregistret lär det nog räcka och bli över.

Häromdagen fick jag ett mejl, i all välmening, från Malin på BMW Sverige där hon rådde mig att ta med varma kläder för det har varit kallt och regnigt på Mallis (som det heter på skinnkavajspråk) den senaste tiden. På det svarar jag; INTE EN CHANS! Här ska varken packas regnställ eller något annat som har med kyla och fulväder att göra. Jag ska ha sol, svaga vindar och mellan 15 och 20 grader. Punkt. Slut.


Det här med kallt väder och goretex i all ära men finns det något bättre än att dra på sig skinnstället när skolen skiner? Det märks också att mitt diskreta raceställ också längtar iväg, knappt hade jag hängt ner det från galgen förrän det började springa mot den öppna väskan, det gick så fort att jag knappt hann fånga det på film.

Nu är väskan packad och taxi bokad. 0630 är det tänkt att vi ska lyfta mot sydligare breddgrader och om du undrar om jag ser fram mot att åka behöver du bara fråga dig själv vad du skulle tycka om du vore i mina kläder just nu. 

Kommentarer

#1
2013-12-02 22:14

Mötley Crüe – Face Down In The Dirt

It's a dirty job but someone's gotta do it
It's a dirty job but someone's gotta do it
It's a dirty job but someone's gotta do it
It's a dirty job but someone's gotta do it

I wanna make a lotta money

But i don't wanna go to school

I don't wanna get a real job

.................I don't wanna be you

"............. ta med varma kläder för det har varit kallt och regnigt på Mallis" - Fy satan vad en del stackars journalister får lida och jobba hårt för att vi andra ska få läsa om en provkörning i en varm skön soffa utan att utsätta oss själva för allt skit som Ni får ta för att sanningen ska komma fram.

Här kan man läsa mer om journalisters stentuffa tillvaro.

http://www.journalisten.se/nyheter/var-tredje-journalist-hotad-det-senaste-aret

.........Eller va fan - Får du förhinder så kan jag tänka mig att ta jobbet, men då ska jag ha utlandstillägg.

#2
2013-12-03 18:27

Det var vänligt av dig att erbjuda dina tjänster, trots anspråken på utlandstillägg :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.