Bild
Nästa artikel

Det trendsättande XS-bygget

Redaxbloggen
Det går framåt för Yamahan i det första steget, bland annat har den fått nya däck och en ultraljudstvättad förgasare.

Det börjar fyllas på i redaktionsgaraget. Oscar har gått och köpt en TL1000R och Magnus följde genom att köpa en SP-2:a. Igår gick även förlagets bildchef, och tidigare Bike-formgivare, Tobias loss och köpte en SP-1:a. Givetvis är det min högfarts-XS som satt den rådande twintrenden. 

Första steget är som sagt att få den i besiktningsskick. Den saknar blinkers, skyltbelysning med mera. I samband med det får den också en grundlig service. Hittills har den fått nya däck, Avon Roadrider, ett oljebyte och förgasaren har fått besöka en ultraljudstvätt. Idag ska jag iväg till Magnus för att svetsa avgassystem. 

Men det är också mycket väntan på delar. Skylthållare, belysning, brytarspetsar och tändstift är på väg in och förhoppningsvis går XS400:n igenom besiktningen om ett par veckor. 

Sen ska den ner i delar, igen, och ramen med mera ska iväg på blästring och lackering. Innan det planerar jag att lägga några mil för att veta bättre vad jag vill med den. Den kanske blir helt klart till sommaren... 2015. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.