Bild
Nästa artikel

Bikes ERF-racer behöver hjälp

Redaxbloggen
Vår tappra Honda CBR1000RR är i desperat behov av ny kabelhärva och databoxar. Motorcykel-Sverige – hör vårt rop på hjälp!

2012 gjorde vi på Bike en budgetsatsning i ERF-serien (Endurance Racing For Fun) vilket resulterade i en andraplats på Falkenberg och slutligen en efterlängtad vinst på Karlskoga Motorstadion.

Vår högst tappra CBR1000RR anno 2004/2005 (gud vet egentligen vilka år alla delar kommer ifrån), gick som en Honda-bör med det lilla undantaget att kabelhärvan och tillhörande databoxar relativt snabbt sade upp sig. Att vi ens kunde köra 2012 års sista race berodde på att vi i sista sekund fick låna en HRC-härva som löste problemet tio minuter in i den första träningen. Men den var just också lånad, vilket innebar att den återlämnats, vilket i sin tur betyder att vi saknar något så betydande som ett fungerande elsystem.

Numera vilar Hondan stilla i Bikes hovmekanikers Anders verkstad som mest liknar Bagdad under Irak-invasionen. Under ett tjockt lager damm och med en Ciao som enda sällskap står hon där och det är inte utan att det skär i hjärtat.

Vi behöver med andra ord hjälp! Hjälp med att hitta en kabelhärva och databoxar (allra helst ett färdigt HRC-kit) som är till salu för rimliga pengar. Har du tips om var vi kan hitta detta till en CBR1000RR (årsmodell 2004-2007) mejla oscar@bike.se!

Löser sig detta lovar vi att Blåa-faran ska leta sig till Bike Week och årets ERF-race på Karlskoga Motorstadion. Det är hon värd! Och inte minst är vi på redaktionen jäkligt sugna på stora doser underhållande budgetracing.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.