Bild
Nästa artikel

Än är det inte slut

Redaxbloggen
Det här med väder, kan det inte bestämma sig?

 

Aprilväder är en knepig företeelse, framför allt när det inträffar redan i februari/mars när man liksom inte är beredd. Här har man rullat på två hjul genom först februari och sedan början av mars i förhoppningen att vintern var över – i efterhand en aning naivt – när måndag morgon inleddes, inte med sol och vårvärme, utan med snudd på snöstorm.

Ducatin har mestadels fått tillbringa vinternätterna i snickarboa, inte speciellt varmt men åtminstone isfritt, men de senaste veckorna har den fått sova utomhus. Med andra ord var den skapligt översnöad när jag skulle susa till jobbet i måndags.

Den startade dock snällt ändå, jag tror att den någonstans har accepterat sitt öde som vinterhoj, och efter lite varmkörning rullade vi in mot stan.

Man kan tro att bilisterna borde vara vana vid halka vid det här laget men tydligen räcker det med ett par soldagar för att de skulle glömma bort att lite snö inte är så farligt. Följaktligen gick det extremt trögt i trafiken och återigen blev jag påmind om det jag predikat om hela vintern – att pendla med hoj på vintern ÄR smart.

Kommentarer

#1
2014-03-19 11:27

Amen! Vinterhoj is da fekking tjitt.

Våren har bara fått punGtering.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.