Bild
Nästa artikel

Små steg i rätt riktning

Pontus Duerlund
Helgens race i Jerez gick med framsteg men ännu inte helt nöjd
Helgen som gick var mycket körning på en varm Jerez bana och många varv blev det. 
Torsdagen drog kalaset igång och vi körde fyra stycken 30 minuters pass i gassande solsken följt av två 40 minuters träningar på Fredagen. Lördagens kvaleficering var det bara första som skulle avgöra vart startposetionen skulle vara, då första kvalet gick tidigt på förmiddagen och det andra gick på eftermiddagen så var det inget snack om att fästet skulle finnas i backen i Q1. Lyckades sätta en tid på 1,47,3 i första kvalet och 1,47,6 i andra vilket resulterade till en förbättring på 1,5 sekund ifrån 2016, tiden räckte till en 14 placering och gav mig en ganska bra startpoition inför söndagens race.

Race dagen var nervös då jag hade ett viktigt race framför mig och mer fart fanns att hitta, gjorde en ganska bra start och var med in i första sväng där det tajtades åt rejält! in i andra sväng var det krig och en förare framför mig var lite för het på rullen och gick i backen, tog ett stadigt grepp i bromshandtaget och undveck hans cykel och blickade framåt. 
Tog en förare in i fjärde sväng och låg nu på 12 placering med start från 14e, siktet var inställt på Jayson Uribe från AGR teamet och Brenner i H43 team men fick tyvärr se dom segla ifrån mig då jag inte hittade samma tempo. Gav verkligen allt och försökte kopiera deras åkning men lyckades inte och fick inte riktigt med mig cykeln in i sväng med samma hastighet.
50% av racet var överstökat och jag åkte nu ensam på en 12 placering vilket inte var något skoj, lyckades inte slipa mina varvtider men hittade bromshandtaget lite hårdare än vanligt och lyckades öka min max styrka vid inbromsningar till 10,7G istället för 9,5G som jag tidiare åkt med. 
Snabbt sammafattat av racet så var det inte något jätte roligt race då fighter saknades, men hittade mig själv lite mer känsla och tog ett steg längre i mina inbromsningar och litar nu desto mer på mig själv och cykeln. Nu i veckan har jag spenderat mycket tid på fysisk träning med löpning på förmiddagen och cykling på eftermiddagarna. Imorgon blir det körning med CBR 600 cykeln och lördag & söndag blir det träning på moto2 cykeln, mycket träning i härligt varmt väder är det som behövs för kommande tävling på motorland Aragon är två veckor borta och då skall det fightas det vill jag lova! 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.