Bild
Nästa artikel

Norska mästerskapet på Karlskoga

Pontus Duerlund
Nm på Karlskoga ett perfekt race inför kommande SM deltävling som går här om exakt en vecka.
Helgen startade riktigt bra med hyffsade tider mot de förhållande som var. banan har blivit panik lagad på torsdag kväll efter porshe bilarna hade haft sönder asfalten i hårnålen. Lagnigen som gjorde blev totalt värdelös men men lika för alla tänkte ja och gjorde det bästa utav situationen som var. 

Fredags träningen gick bra men lite kallt fick bra med körning och fick in ett bra tempo inför lördagens två kval.

Kvalet startade med upptorkande och vi bestämmde oss för att vänta lite och få ett par torra varv istället för att åka ut på regndäck och elda på. Fick tillslut ett par fria torra varv och satte bästa tid på 1,7,3 med ca 1sekund ner till andra. 
Andra kvalet var det helt torrt ute och jag gick ut för att försöka sätta en ännu bättre tid vilket ja lyckades med efter bara ett par varv fick jag in ett gott tempo och hade tur med fria varv och lyckades då med en 1,6,8 tid som jag nöjde mig med dessutom på däck som hade gått 65-67varv! 

Söndagen var det en warmup och två race som stod på schemat. warmupen var upptorkande men ännu en gång så väntade vi lite och gick ut de sissta minuterna och fick ett par torra varv tillslut. 
Race 1 startade i missär och jag gjorde min livs absolut första och sämsta start någonsin då jag råkade starta på tvåans växel istället för ettan och kom knappt iväg, men i panik slänge jag i ettan och kom iväg som 6,7a och var femte ner i första böj. lyckades plocka en kille direkt på yttern i trösen innan jag började jaga mig uppåt mot toppen. 
Efter fyra fem varv tog jag ledningen ifrån Norsken Henning och började direkt skapa en lucka. Gick i mål med fyra sekunder ner till Niklas Långquist.
Race 2 startade bra men en kanon start och jag försökte rycka en lucka ifrån Henning men lyckades inte riktigt. Efter fem varv körda lyckades jag få en liten lucka men racet rödflaggades efter en stor crash på start och mål rakan. Efter omstart så fick jag ännu en kanon start med var andra gubbe in i trösen efter Caroline. När ja skulle slåpå ut ur första kurvan så släppte det rejält för mig bak och jag gjorde en grym highsider och slutade i gräset...
Nöjd med helgens körning med tanke på däck vi körde på samt tiderna som jag åkte under helgen nu laddar jag om för nästkommande helg här på karlskoga och det är då det gäller! 
På onsdag kommer jag även köra som instruktör för Bike och kommer ha en till två vinnande prenumeranter som jag skall lära lite tips och trix!
//Pontus

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.