Bild
Nästa artikel

Näst intill perfekt vecka!

Pontus Duerlund
En bild säger mer än tusen ord

Helgen innan bikeweek var det norska mästerskapen och jag lyckades ta hem två utav två möjliga segrar med goda marginaler. Under veckan hade jag två lärlingar som slutade väldigt lyckligt vilket alltid är roligt. 
SM/SO startade riktigt bra med pole inför race 1 tog direkt en lucka ner till Niklas långkvist. Ledde med 3-4 sekunder efter 5 varv körda utav 8 när jag lyckades lägga mig med ett framhjulssläpp i esset (tredje kurvan) 
andra racet började dåligt då hojen blev väldig trasig och det va omöjligt att starta med körde jag på min mekanikers motorcykel helt standard R6. På utsvarvat fick jag inte i växlarna och startade ifrån depån (väldigt sent) när sista gubbe passerade första kurvan var jag påväg ut ur depån och hade mycket att jaga ikapp på en cykel jag endast kört 7varv på tidigare och allt handlade om att ta in poäng. Lyckades ta ikapp och komma om 14st förare och slutade på en 14e plats med 2poäng iplockade. Hade väldiga problem med att komma om och hålla cykeln stadig utan styrdämpare och slö motor men hängde i så gott det bara gick och lyckades endå komma ner på 1:8.2 som bästa tid vilket är grymt med en helt standard cykel. 

Söndagens SM fick bli en chansning och Johan hade skruvat hela natten med min cykel för att få den redo inför kvalet, med lånad styrkorna och fjädringen fram utav min största konkurrent Lukas Bäckström. Kvalade 3a efter provat lite inställningar men hade endå pole position efter förgående kval på 1:6.4. Racet inledde med en bra start och tätt in bakom Lukas i första kurvan. Hängde på honom och märkte att det fanns mer och ge, provade lite omkörningar och han hängde på. Hojen började näst intill koka när jag låg bakom och var tvungen att antingen baka av eller köra om och gissa vilket alternativ jag tog!. Upp i ledning och höjde tempot och cykeln gick snabbt ner i tempot ytligare. Fick en lucka som bara växte och tog målflaggan med över två sekunder ner till Lukas Bäckström. Med lånad fjädring och aldrig provat tidigare så gjorde vi ett fantastiskt race och kan inte vara mindre nöjda än vad vi är i nuläget. Nu laddar vi inför Falkenberg och självklar för dubbla vinster. Mot SM guld och mer därtill!
//pontus94 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.