Bild
Nästa artikel

Mycket körning & resor

Pontus Duerlund
Det senaste veckorna har varit fullspäckade med körning och transponering. För en vecka sedan satt jag som idag på samma hotell här i Valencia och skrev

Mycket resor och körning det senaste veckorna

Förra veckan och tillhörande helg spenderades i Spanien på den fantastiska banan Valencia circuit med mycket körning och snabba varv lyckades jag prestera en 11e respektive 13e placering i det två race som genomföres. Flyget tog oss hem på måndag eftermiddag och fyra dagars hårt arbete väntade innan det var dags att packa väskan igen. Lyckades klämma in ett bra möte med lokal tidningen innan jag flög mot Sveriges huvudstad Stockholm. Väl uppe i Stockholm passade jag på att träffa en utav mina underbara partners Annelie som jobbar för MC tidningen Bike.se, längesedan jag fick träffa henne vilket kändes både kul och spännande. I centrala Stockholm stannade jag hos min vän Oscar & hans sambo för att hjälpa till med de sista förberedelserna inför två bandagar på Karlskoga motorstadion. Måndagen samt Tisdagen körde jag som coach på Karlskoga för 23racing, med otroligt fint väder och nöjda kunder så slutade evenemanget på topp och allt rullade på hur bra som helst måste jag säga. 

Tisdagen blev desto mer hektisk för mig då jag tog lokaltåget från Örebro ner till Göteborg för att äntligen få träffa min underbara sambo igen, många timmar spenderades tyvärr inte tillsammans då jag var sent hemma med mycket packning som skulle ersättas mot ny. Tack vare min underbara flickvän så gick det smidigt att bara slänga upp alla smutsiga kläder och lämna ny plats för dom rena. ett par timmars sömn i våran magiska säng innan klockan ringde tidigt för uppstigning och nu var det dags igen och siktet var inriktat på Valencia ännu en gång.


Med detta vill jag även meddela samtliga att kommande race som går nu till helgen i Portugal på banan Estoril kommer jag inte vara med på, beslutet är taget avgörande rösten var min då jag bestämde mig för att spara dom pengarna som helgen kostar och istället lägga pengarna på extra träning. Varför jag tog detta beslutet har flera anledningar men för att ge er en förståelse så kostar just Portugal resan otroligt mycket pengar som inte ger lika mycket tillbaka. Resan är lång, banan är gammal och otroligt svår att lära sig på så kort tid & jag har aldrig varit där tidigare. Möjligheterna att plocka poäng är ganska små och då jag inte har i toppen att göra när det kommer till poäng mässigt så väljer jag hellre att ta ett steg tillbaka för att träna mera och komma tillbaka två steg starkare. 

Jag har snart nya planer att presentera som ger mig chansen att ytligare ta ett steg framåt i karriären. Detta kommer jag avslöja inom kort men innan allt är hundra procent klart så får det förbli en hemlighet. 

Jag hoppas alla förstår mitt val och inte tycker jag gör helt fel nu men jag lovar er att köra på den här nivån och i denna klassen kräver en oerhört stor uppoffring av tid träning och mental förberedelse. Dessa förare jag slåss emot har inte kommit hit för att skaffa vänner eller snacka skit dom är här för samma sak som jag och det är att en dag nå toppen till vilket pris som helst!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.