Bild
Nästa artikel

Kvalificerings dag

Pontus Duerlund
Dagens två kvalificeringar slutar med blandade känslor från min sida.

Dagens körning har gått bra måste jag medge även fast jag personligen inte är helt nöjd så lyckades jag ta mig igenom den otroligt varma dagen med bättre presterade tider än innan. Jag startade dagens första kval med en stress då jag inte fick ur alla växlar efter långa start & mål rakan. Tre varv på varandra lyckades jag bromsa ut mig efter som jag inte fick ur alla växlar tillräklingt fort vilket fick mig ofokuserad och stressad. Jag valde att köra in efter 5-6 varv och lyckades få till något varv med en 1,55 tid. Vi passade på att slänga på nya däck och bytte taktik för växlingen, istället för att släppa upp varje växel en och en så dumpade jag alla på samma gång dvs från 6-2 på långa rakan och ett riktigt gott ställ blev det som efter några varv blev mer och mer kontrollerat. Hittade någon som var snäppet snabbare än mig och försökte hänga på. Satte en 1,55,3 tid som var liknande min bästa träningstid och kunde inte få till något bättre efter mycket avåkningar och gul flagg runt banan. Laddade istället om för kval två och bestämde mig för att gå ut för krig och var redo för strid, ut på samma däck för att hitta tempot igen det blev fyra snabba varv innan jag åkte in eftersom jag kände att jag bara låg och körde ensam och sladdade runt på en varmare bana med sämre fäste än tidigare. På med nya ostar och ut och ladda, jag hittade direkt ett par förare som var i tempot över mig och hängde på men fick lite strul med ett par långsamare förare som jag fick slå av för. Kom om några kurvor senare och lyckades jaga ikapp förarna framför och satte kvaltiden på 1,54,3 som resulterade till 18 position på startplattan. En sekund lyckades jag förbättra mig under dagen vilket är ganska bra men personligen vill jag alltid mer och vet att jag kan bara jag kommer på hur. Imorgon vet jag vad som behövs göras och jag skall bara göra det punkt slut, jag vill vara med och fightas med klungan framför och göra två roliga race med bättre resultat och tider så vi får se hur de går imorgon helt enkelt.

Ni som är intresserade utav att följa racet live imorogn kommer att kunna göra detta via länken jag lägger här. 
Mina två race kommer gå kl 12 & 15:00. 
Ps, Se nu till att pusha mig och den Svenska flaggan allt vad som går det kommer jag behöva under dessa två race i denna värmen!
Cev-Repsol Livestream

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.