Bild
Nästa artikel

Kanon helgen

Pontus Duerlund
Helgen är över och imorgon blir det åter till arbetet, helgen har spenderats väl och mycket träning och leende har det bjudits på.
Fredagen blev lugn och mycket förberedelser inför lördagen med motorcross körning, meningen var att jag & min vän Joakim skulle ner och lägga ett par goa pass på Varbergs motorcross klubb. Klockan var tolv när vi anlände till banan perfekt i tid för första passet men depån var väldigt tom och en dålig känsla gick igenom mig, banan var stängd pga dåligt väder och mycket regn som hade gjort skada på banan vilket var surt. Vi kikade trots allt på hemsidan kvällen innan för att vara säker på att det skulle vara träning men så blev det inte. Fick den briljanta idén att åka ytligare ett par mil söder ut för att hinna med tre pass på Getinges MK, körningen gick fint och mycket tung sand körde vi tre stycken 30 minuters pass på. Min senaste träning har gjort susen för min kondition och styrka, körde det två sista passen konstant från start till mål och måste säga att jag är lyckligt överraskad över min prestation på en såpass tungkörd bana med en 450 cc cykel. 

Kvällen bjöd på femkamp inne på Liseberg där vi mötte upp ett par vänner och hade en riktigt kul kväll, kroppen var trött men huvudet var med. Gick hem vid 12 snåret för att komma upp i tid idag för nya aktiviteter som jag aldrig provat på.

Dagens nöje var även det med Joakim, Hämtade upp honom vid halv tio för att åka mot Lidköping och testa på gokart på riktigt för första gången i mitt liv. En rotax 125 cc kart med 30 hk gick betydligt bättre än förväntat måste jag säga, känslan att åka på sladd utan att motorn inte ger upp var fränt även det inte är snabbaste alternativt så var det otroligt skoj. 


Mycket lek blev det men även ett par snabba varv var tvungen att läggas, jag har aldrig kört en sådan maskin och heller aldrig varit på Lidköpings karting banan men lyckades tillslut ta mig runt på vettiga tider. 57,4 blev dagens snabbaste tid, senaste tävlingen på banan med samma material hade gått på 53 tider vilket "bara" är fyra sekunder snabbare. Visst är det en evighet om man tänker efter men för att vara första gången på banan och aldrig suttit i något annat än de trötta hyr kartar som finns så var jag ganska nöjd! 

Brådis hemåt för att äta middag med min flickvän och hennes familj som gjorde en helt perfekt avrundning på helgen helt enkelt, imorgon blir det ny fräsch vecka med mycket arbete och hård träning för snart bär det av till Spanien för nya hårda tag.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.