Bild
Nästa artikel

Händelserik tävlingshelg

Pontus Duerlund
Aragon helgen är nu passerad och jag är hemma igen efter ytligare två dagars körning som instruktör för Grevens racing adventure, varit väldigt mycket de senaste dagarna men här kommer några ord ifrån mig.

Händelserik tävlingshelg

Första träningen startade redan på Torsdagen och många varv skulle läggas innan första kvalet, Fyra träningar på Torsdagen och två på Fredagen. Gick ut på min första pass med en grym känsla i kroppen efter all träning jag slitit med, första varven gick kanon och jag kände mig direkt varm i kläderna men tyvärr var det inte turen med mig den här helgen. 

 

Fyra varv och två svängar kom jag innan jag fick ett enormt framhjulsläpp i kurva två i 190km/h. Tumlade runt ett par varv innan jag fick stopp men kroppen var oskadd och allt som hände mig var lite små sten i ögonen som läkarna snabbt fick bort. Cykel däremot fick sig en rejäl smäll och mycket dyra saker gick sönder, bland annat vred sig svingen och drog med sig bakfälgen. Körningen var slut för den här helgen tänkte jag, många samtal ringdes men jakten efter en ny sving såg desto mörkare ut för oss. 

 

Ett par timmar senare hittade vi en möjlighet och det var inte den bästa men fortfarande en chans att kunna genomföra helgens två race, Fabriken i Tyskland hade en sving som kunde skickas omgående med flygfrakt ner till Barcelona och vidare med transport till banan, fem minuter inpå fredagens sista pass anlände svingen till depån och teamet attackerade cykeln som hungriga djur som inte fått mat på veckor, jag stod påklädd och redo med utrustning för att åka alla varv som bara var möjligt. Femton minuter senare var cykeln startklar och jag flög ut för att hinna dom sista 15 minuterna som var kvar utav sista fri träningen. 


 

Stor eloge till teamet som gjorde ett magiskt arbete med cykeln efter min incident det var verkligen imponerande att se ifrån mina ögon. Sedan vill jag även tacka ännu en gång alla mina Sponsorer, nära & kära samt mina vänner som ställt upp med bidrag och hjälp för att få cykeln hel igen, mycket pengar kom in till mig och det har hjälpt mig en bra bit på vägen skall ni veta och detta betyder även att jag kommer ha möjligheten att köra finalen på Valencia!

 

Lördagens två kvalificeringar 

Morgonen var kall och ingen vidare temp i backen, gick ut först för att få så många varv runt banan som möjligt men hade svårt att hitta runt riktigt men lyckades en då sänka mina tider hela tiden. Totalt 65 varv hade jag missat jämfört mot dom andra vilket absolut inte var tänkt men sånt är racing, Kvalade in på en 16e placering men inte nöjd med mina tider som var precis under två minuter. Andra kvalet var det bättre temp i backen och känslan började komma tillbaka, vurpan hade satt sig på huvudet och jag försökte skaka av den så fort som jag kunde med det var svårt. Fem sista varven på andra kvalet så kom känslan som en smäll på käften och jag sänkte mig över en sekund och var nu nere på 1,58,7 tid.

 

Söndag och Race dags

Startade ifrån 16 startruta men skulle nu försöka hänga på från start på killarna framför som körde 1,57-1,56 tider, Hängde på dom första varven innan dom började dra iväg ifrån mig, hornen växte ur mitt huvud och jag blev frustrerad när jag såg dom sakta åka ifrån så jag tog i lite till som resulterade till att det gick ännu saktare för mig. 

Tog ett djupt andetag och släppte mina aggressioner och körde mer på skoj och direkt sänkte jag tiderna ytligare och slutade på en 16e placering i första racet

 

Andra racet gjorde jag en bra start och var med ifrån början, missade en växel på tredje varvet och bromsade på mig rejält. Tappade till förarna framför men tog sakta ikapp igen, körde snabbare tider och hade riktigt roligt med bra flyt i min körning vilket var fantastiskt. Racet var ganska ensamt men hade hela tiden två förare i sikte som jag kom ikapp & tappade smått hela tiden. Slutade på en 13e placering i race två och ett nytt person bästa på 1,57,8 vilket känns bra då jag missade såpass många varv ifrån träningen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.