Bild
Nästa artikel

Färska nyheter ifrån Catalunya

Pontus Duerlund
Tre dagar körda på Catalunya circuit Många varv körda och mycket lärorika varv är avklarade
Nettefoto.se
Nettefoto.se
Tre intensiva dagar med fullspäckat schema varje dag men nu är jag tillbaka i Torrevieja och så här såg mina dagar ut.

Torsdags förmiddag rullade jag min flickvän och Tony mot Barcelona vilket ligger 60 mil ifrån Torrevieja. Väl framme så lastade vi ut allt ur bussen och ställde iordning allt i boxen. 
Fredagen började med uppvärmning på en Kawasaki Zx10R som jag lånade utav Grevens Racing Advenrure. Fokus låg på att lära sig banans alla hinder och lägga så många varv som bara var möjligt så taktiken var först ut och sist in helt enkelt. Banan var en otroligt rolig men snabb banan med blandade snabba och långsamma partier. 
Lördagen så jobbade jag med några utav Grevens glada kunder som behövde min hjälp att hitta nya spår runt banan och med lite filmning snack och magi så vips kom det ett par nya PB tider efter bara några varv! 
Kunderna som jag gav ut mina tips och trix till var mer än posetiva med min insats och sa att jag hade utfört ett mycket bra jobb vilket gör mig extra glad  :-). 
Söndagen var det dags att gå tillbaka till "arbetet" och köra moto2 igen. Eftersom jag nu lagt ca 60-70 varv på Zx10an så var ju banan redan printad i huvudet och jag kunde lättare fokusera på att ta mig runt med race cykeln. 
Efter två tränings pass var de dags för skoj race. 
Jag startade på en fjärde placering med gamla däck och helt ny fjädring men tog racet som ett test för nya inställningarna. De som var framför mig körde ju 2,5 sekund snabbare så någon pokal insamling kändes de inte som att de var på gång... 


Korkad som jag är så växte hornen och jag gick in i race mode och började gasa lite redan efter 3 varv när jag kände mig bekväm med cykeln nya beteende. Jag hade 50-70 meter fram till ettan och tvåan men satsade mer på att sätta en bra PB tid. 

när tre varv återstod märkte jag att jag tog ikapp och det var mycket varje varv så sista varvet bestämde jag mig för att göra ett försök och med lite magi och sena inbromsningar med fräcka tvär ställ in i sväng så lyckades jag köra om båda två och gick in i mål med ett litet leende.

Efter dagens körning var det ihop packning och hemfärd 60 mil. Nu är vi hemma i Torrevieja och jag bloggar innan jag sluter mina ögon för att mötas av morgonsolen :-)

Jag är ju medveten om att det kommer dröja bra länge innan jag står på pallen nästa gång med min moto2 cykeln men jag njuter av skoj segern lite till men lever kvar för mitt motto
-Ingenting är omöjligt!!!

Foto:Nettefoto.se 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.