Bild
Nästa artikel

Chassi inställningar skapar magi

Pontus Duerlund
Dagens Fredagskörning är avklarad och även idag var det strålande sol och lite för varmt för oss förare.

Dagens fredagsträning har varit två stycken 40 minuters träningspass som varit lika varma och jobbiga som gårdagens, med 40 graders stekande sol så har min hjärna kokat och tröttat ut mig fullständigt men jag har fortsatt kämpa och träningen har givit gett resultat. 

Dagens fokus har legat på boms punkter och gas påslag ut ur sväng. Fokuset har även legat på två specifika sektioner på banan närmare sagt sektor ett & tre. Mina inbromsningar har blivit senare och hårdare och jag känner mig nu mer bekväm och säker varje gång jag drar i handtaget vilket blivit en stor lättnad för mig. I det två olika sektorerna som dagens fokus låg på var svårare att få till då jag inte kunnat gå in med samma fart som de andra förarna samtidigt som jag försöker hålla samma tighta spår vilket helatiden resulterade till att jag drev ut mitt i sväng och fick göra mina kurvor större och rundare.

Vi provade det mesta och vi trodde problemet låg på mig då jag ofta kör för fort in i sväng och får inte ner min hastighet tillräckligt för att motorcykeln skall vända runt, efter många försök med att sänka hastigheten så fick jag det att fungera men då var istället problem att jag körde för långsamt mitt i sväng och de andra förarna fortfarande körde ifrån mig vilket inte är ett allternativ. 

”Piviot” byttes och magin var gjord och cykeln svängde som en minimoto!!!!
Piviot är en utav de otroliga man kan byta på en moto2 cykeln och det är en distans som sitter mellan ram & sving som bestämmer svingens vinkel jämfört mot ramen.

Med den nya ändringen så gick cykeln som en dröm och jag kunde nu åka med samma ingångshastighet och kurvhastighet som det andra förarna och mitt leende bara växte innanför hjälmen. 

Nu har jag haft en stor genomgång med våran datakille som 

analyserar motorcykelns uppförande och imorgon har vi nya problem att bekämpa vilket känns roligt på något konstigt sätt. Att få reda på vart man kan förbättra sig och vart man skall lägga största fokus på genom att läsa av loggingen är fantastiskt då man snabbt och enkelt kan veta vart dom största tids tjuvarna finns istället för att försöka lokalisera dom själv. 

Så ja jag är taggad på kval imorgon, inte min starkaste sida men jag skall fixa det för imorgon är det en ny dag men nya möjligheter och nya problem att lösa så håll er uppdaterade och hjälp mig pusha denna helgen till något bra!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.