Bild
Nästa artikel

Blogg: Fyra träningspass i stekande solsken

Pontus Duerlund
Dagens träningar har vart otroligt tuffa och jag är nu tillbaka på hotellet helt utslagen.

Fyra träningspass har körts idag på Catalunya banan och jag är helt färdig och ligger nu helt utslagen på hotellet.
Dagens första pass inleddes lite fyrkantigt om jag får säga det själv men efter ett par varv började det kännas bättre och jag kom snabbt in i banans flow men några raket tider blev det inte vill jag lova. Desto fler varv jag fick åka desto bekvämare började jag känna mig på cykeln, det var ju ett tag sedan jag körde på cykeln och även jag minns allt så är det inte riktigt så lätt och det tog sin lilla tid att kommatillbaka och hitta sig själv. 

Tredje passet gjorde vi några stora ändringar med chassit och drevning som resulterade till mer fart och hårdare inbromsningar. Flytet kom mer och mer och jag har lärt mig en hel del idag när det kommer till position på cykeln och bromsteknik som loggen visade posetiva resultat på. Fjärde och sista passet så var det fokus på första tre svängarna och sista chikanen innan man gick ut på rakstäckan Genom att göra några små sjussteringar från min sida så hittade jag mycket tid i första partiet men imorgon kommer vi fortsätta att slipa lite yttligare på det. 
Sista cikanen är ett väldigt svårt parti där jag gärna vill ta mig igenom lite för fort som resulterar till att jag missar ut på rakan men efter jag backade ett steg och tog det lite manjana så fixade det sig ganska bra och jag hittade yttligare lite tid att tjäna. 

Imorgon har vi två träningar som jag kommer ge allt på och mitt fokus kommer framförallt att ligga på dessa två partier samt träna på bättre inbromsningar och mera ställ in i sväng, mitt största problem är att jag åker för fort mitt i sväng och får inte riktigt med mig cykeln då jag istället bör få ner hastigeten och stanna mitt isväng för att vända runt. Något som jag har svårt att vänja bort då man skall åka med högre kurvhastighet på ett standard chassi som jag tidigare kört väldigt många mil på! 

Imorgon är det ny dag och nya möjliheter som gäller så godnatt :D

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.