Bild
Nästa artikel

Blogg: Racerapport Donington

Mozzberg
Det var ju meningen att vi skulle ta Europa med storm, och visa att den svenska ISR-racern var en vinnare! Men det blev inte riktigt så...
Regalskeppet Wasa i all sin glans!
Thomas Grandell at speed!
Lasse Gladh mekar intensivt vid 23.00 på lördag.
Thomas Grandell mekar intensivt vid 23.01 på lördag...
Rider down!

1982 skulle två svenskar köra Endurance-VM, alltså långlopp med MC (som 24-timmars på Le Mans). De hade en snabb Kawasaki-motor och bad ett svenskt geni, Acke Rising, att bygga en ram och fjädring. Och det gjorde han. Problemet var att fler komponenter var mer genialiska än bra, och resultaten uteblev.
2017 fick Thomas Grandell, framgångsrik Classic Racingförare tag på maskinen, och löste alla de där sakerna som inte funkade 1982. Och 2018 ringde han mig, Magnus Mossberg och frågade "Ska inte vi ta och vinna Classic Endurance EM Magnus?"
SÅKLART hängde jag på, och tillsamman med flerfaldige Superbike-vinnaren Jan Greven ansåg vi att vi hade ett slagkraftigt team! I helgen gick premiärtävlingen på klassiska Donington Park i centrala England. 1600 km enkel resa i en buss full av folk och reservdelar. På lördag rullade vi ut på banan.
Och vi lämnade spår! Vi hade mycket att justera ställa in under träningen på lördag, växellådan var lite kinkig och vi fick jobba till midnatt. Dock fick vi till det mesta rätt ok, vilket 10e tid av 50 lag under söndagens warm-up visar! 

Så, när det var racerdags var vi rätt taggade! Och det började bra, vi låg på cirka 15e plats, men tyvärr fick vi ett oljeläckage. 20 minuters reparation och så var det fixat, och eftersom Endurance-racing går över 4 timmar var inte allt hoppet ute, utan Thomas gav sig ut igen.Tyvärr blev Thomas lite het och hade oturen att gå omkull. Tack och lov i låg fart, men tändningen slogs sönder så där var loppet brutet.
Så, för denna gången var Team IRS Sweden ute ur tävlingen, men vi känner ändå att det var en bra tävling; vi var snabba och har lärt oss massor. Så, vi ger inte upp utan kommer tillbaka till nästa tävling i serien som går på klassiska Spa-Francorchamps i Belgien i början på juli. Hoppas vi ses där!

Hälsningar

Magnus MOZZ Mossberg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.