Bild
Nästa artikel

Säsongsavslutning i Valencia!

MotoGPsweden
Dags för säsongens sista race nere i Valencia. Alla tre mästerskap är avgjorda. Dock tror jag ändå att vi kommer få en helg med bra racing och spännande race. Vem blir årets sista segrare i MotoGP? Får vi en tionde? Jag lägger min lott på Jorge Lorenzo, han vill göra allt för att avsluta med flaggan i topp hos Yamaha! Kommer han lyckas? Det återstår att se!
Kan vi få en säsongsfinal där dessa tre gör upp om segern?

Tjena, 
Efter en välbehövlig paus och lite skrivtorka så är MotoGPsweden bloggen tillbaka inför säsongsfinalen i Valencia. 

En säsongsfinal där alla mästerskap redan är avgjorda. Vilket självklart inte betyder att det inte kommer bli någon helg som inte är värd att titta på. Jag tror att det kommer bli stenhård racing i alla klasser. För vem vill inte avsluta med en seger? Listar upp några punkter som kan vara extra värda att titta på: 
 

  • KTMs debut i MotoGP med Mika Kallio bakom styret.
  • Jorge Lorenzos sista race med Yamaha. Kommer han avsluta med en seger?
  • Andrea Iannones sista race med Ducati. Håller han sig på hjulen? Top 3 placering? 
  • Dani Pedrosa är tillbaka efter några races frånvaro.
  • Kan vi få en 10:e segrare iår? Vem isåfall? 

Personligen kommer jag själv befinna mig i Valencia under helgen. Åker ner tidigt torsdagmorgon och befinner mig där hela helgen. Vet inte hur det kommer vara med uppkoppling och skriverier under helgen. Siktar på en sammanfattning efter helgen när jag är hemma. För er som vill följa MotoGPswedens resa ner gå gärna in på facebook och gilla MotoGPsweden. 

Lite fakta om banan i Valencia: 

  • Längd: 4,0km
  • Svängar: 9 vänster & 5 höger
  • Längsta raksträckan: 876m 
  • Banrekord: Jorge Lorenzo 1.31.367
  • Pole rekord: Jorge Lorenzo 1.30.011

Jag hoppas på en spännande helg med tät och underhållande racing. Har funderat lite på vem jag skulle vilja se som den tionde segraren iår om det nu skulle va så att det måste va en tionde. Jag hade lagt min röst på Hector Barbera. Tycker han prestera så otorligt bra med tanke på vilket material han sitter på. Han förtjänar i mina ögon verkligen en seger. Dock tror jag att det näst intill är omöjligt, den ända lilla chans till en seger för Barbera är om vädret kan spöka under racet. 
Om jag ska gissa på hur årets sista race slutar så tippar jag: 

1:a Jorge Lorenzo
2:a Marc Marquez
3:a Valentino Rossi

Ett drömscenario hade varit att dessa tre äntligen kom till skott och hade en episk fajt under hela racet! Det hade varit en säsongsfinal det!!!

Vi hörs kanske under helgen det återstår att se. 
Är det någon av er som ska ner? Hör gärna av er, vi kanske kan mötas upp och snacka lite MotoGP. 

//FM 

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.