Bild
Nästa artikel

Dovizioso, Zarco och Binder är dagens tre pole position män!

MotoGPsweden
Ett regnigt och svårbemästrat Malaysia gav förarna en rejäl utmaning under dagens kval. Bäst lyckades Dovizioso, Zarco och Binder i respektive klass. I MotoGP hittar vi båda fabriks Yamahaförarna Rossi och Lorenzo i första led efter Dovizioso. Med andra ord, vi har ett spännande race att vänta imorgon. Kan det bli ett flag to flag race?
Idag var den här mannen Andrea Dovizioso ostoppbar på sin Ducati!

Så var dagens kval körda. I huvudklassen tog Andrea Dovizioso pole postition, i Moto2 var Johann Zarco och i Moto3 var Brad Binder snabbast.
 
I MotoGP lyckades Andrea Dovizioso bemästra de svåra förhållandena på Sepang banan i Malaysia bästa. På andra plats kvalade Valentino Rossi in och på tredje plats hittar vi Jorge Lorenzo.  Kvalet kördes i regn på full wets (regndäck). Jag är inte förvånad över att Dovizioso tar säsongen andra pole i de svåra förhållandena i Malaysia. Om jag inte miss fel tog han sin första pole denna säsongen på Assen i liknande förhållandena som idag. Med andra ord han trivs bra på sin Ducati när det kommet till regnkörning och jag tror att han absolut kan vara med och hota om segern imorgon. Rossi och Lorenzo byggde upp sitt kval lite annorlunda gent emot Dovizioso. Både Rossi och Lorenzo valde att ligga ute hela Q2 och försöka hitta rytmen och gränserna. Dovizioso valde att pusha ett par varv för att sedan komma in och få nya däck och pusha ytterligare ett par varv.
Lorenzo sa efter kvalet att han pushade ett varv för att sedan nästa varv kyla ner däcken för att kunna pusha nästa varv. Han trodde själv att han hade lite för varma däck i hans sikta försök. Tycker ändå det är starkt av Lorenzo att kvala in trea i förhållandena som rådde under kvalet. Dock bjuder Sepangbanan på mycket bättre grepp i regn än vad många andra banor gör. Vilket kan vara en stor del i varför Lorenzo är trea på kvalet.  
Rossi i sin tur gör ett bra kval. Han visar att farten finns i både han och Yamaha. Inför racet imorgon tror jag att Rossi vill vinna. Både för att säkra andraplatsen i mästerskapet samt för att visa att förra årets fadäs med Marquez är bortglömd här i Malaysia. På tal om Marquez så gjorde han ett par missa under kvalet och fick avbryta både ett och två kvalvarv. Marquez kvalade ändå in som fyra och är absolut med i matchen om segern imorgon.
Dagens prestation och vilja stod Crutchlow för. Mitt under Q2 gick Crutchlow omkull, både han och motorcykel gled ut i sandfållan. Crutchlow var dock snabbt uppe och lyfte upp motorcykeln och valde att fortsätta kvalet utan att gå in i depå. Till slut kvalade Crutchlow in på en fin femteplats och det ska han ha stort plus för! Jag tror också att han kan vara med och hota om segern i morgondagens race.

Mitt tips imorgon är:
1a: Valentino Rossi
2a: Marc Marquez
3:a Cal Crutchlow
 
I Moto2  DOMINERADE Johann Zarco kvalet. Han var hela 2,1 sekunder snabbare än andraplaserade Franco Morbidelli. Zarco värsta konkurrent Thomas Luthi kvalade in som femma. Så inför morgondagen tror jag ändå att det kan bli ett spännande race. Jag hoppas att Luthi kan hänga med Zarco och ge han en rejäl fajt om seger och samtidigt hålla liv i mästerskapet till säsongsavslutningen. VM trean Alex Rins gick det däremot tyngre för. Han placerade sig inte bättre än 23a. I och med den blygsamma placeringen så tror jag att vi helt kan räkna bort han ifrån VM nu.
Missa inte Moto2 imorgon, jag tror det kan bli ett riktigt spännande race!
 
//FM
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.