Bild
Nästa artikel

Andrea Dovizioso säsongens nionde segrare i kungaklassen MotoGP!

MotoGPsweden
Andrea Dovizioso lyckades att balansera sin Ducati bäst i Malaysia. Valentino Rossi säkrade andraplatsen i mästerskapet genom sin andraplats i racet. Marc Marquez körde omkull för andra racet i rad. Ett blogginlägg med sammanfattning och tankar kring gårdagens race.
Andrea Dovizioso, glad efter karriärens andra seger i MotoGP och hans första seger med Ducati.

Säsongens nionde segrare i MotoGP kom i Malaysia genom Andrea Dovizioso. Johann Zarco säkrade och försvarade sin VM-titel i Moto2. Något ingen annan har lyckats med än.
Detta blogginlägg sammanfattar söndagens MotoGP race.  
 
Andrea Dovizioso, eller Desmo Dovi som han kallas blev säsongens nionde segrare i MotoGP. Dovizioso lyckades att balansera sin Ducati felfritt under de 19 varv som kördes i racet på ett imponerande sätt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så trivs Dovizioso bra när det kommer till svårare förhållanden, vilket han bevisade igår. Det var Dovizioso andra seger i MotoGP, den första kom 2009 på Donington. Så det var på tiden att ha vann ett race.

Racet i sig tyckte jag var bra fram tills folk började köra av. Jag trodde att vi äntligen skulle få det racet vi alla går och längtar efter. Ett race med de fem sex bästa förarna och stenhårda bataljer, likt Philip Island förra året. Men tyvärr så åkte Marquez av för andra racet i rad? Crutchlow åkte av, Iannone åkte av och Lorenzo hängde inte med när farten ökade i täten.
Kvar var de två äldsta och mest rutinerade herrarna, Andrea Dovizioso och Valentino Rossi. Det såg länge ut som att Rossi var den som skulle dra det längsta strået och ta segern. Men så blev inte fallet, Rossi hade kört slut på framdäcket och med fem varv kvar bromsade han försent i kurva ett och Dovizioso kunde köra förbi och ifrån Rossi som fick nöja sig med andraplatsen i mål. I och med den andraplatsen så säkrade han också andraplatsen i mästerskapet. Teamkollegan Jorge Lorenzo slutade trea, dock rejält distanserad av Dovizioso och Rossi.

Märkligt att Marquez kör av igen. Han måste ha slappnat av helt och hållet, för igår var det ett förarmisstag igen. Han var utanför idealspåret och framhjulet släppte.
Iannone var länge med bra i racet. Jag satt dock hela tiden och bara väntade på att han skulle köra av. Så för mig kom det inte som en överraskning att han inte kom i mål. Dock tyckte jag att han gjorde ett bra race fram till avåkningen.
Crutchlow tog i så att det knakade. Det såg ut som han hade farten för att vara med och slåss om en seger. Förmodligen låg han precis på gränsen hela tiden och så kom framhjulsläppet.
Tråkigt att inte alla höll sig på hjulen för då hade det troligtvis blivit säsongens race!

Nu är det bara säsongsavslutningen på Valencia kvar om två veckor! Då är MotoGPsweden på plats live. Så då kan jag förhoppningsvis dela med mig av lite live bilder och filmer.

Imorgon tänkte jag gå igenom Moto2 och Johann Zarcos andra raka VM-titel!
 
//FM
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.