Bild
Nästa artikel

Varmt i Afrika

Joakim i Marocko
Nu har man börjat vänja sig vid cykeln och kommit in i rutinen. Vi kör cirka 25-30 mil om dagen på mestadels slingervägar i bergen.

Andra dagen hade vi de första riktiga hårnålskurvorna. Riktigt rolig körning upp för berget på andra och tredje växeln. Jag testade att stänga av antispinnen vilket gav en helt annan känsla för motorn när man blivit van vid att ha det inkopplat. Man får passa sig när man vrider på ut ur kurvorna för asfalten är ordentligt polerad med ingrodd diesel på sina ställen.

Motorn i Explorer är otroligt lättkörd och är stark från mycket låga varv. Jag har varit uppe vid rödmarkering vid 10 000 bara ett par gånger, man behöver inte de höga varvtalen för att komma åt effekten.

 

Trafiken här i Marocco är ganska sparsam. Speciellt ute på landsbygden är det glest med bilar och man känner sig inte speciellt hotad av den.

 

Vi sov på ett hotell uppe i bergen på ett hotell som heter Chamonix och området är likt alperna.

 

Det blir mycket krokiga vägar! Helt fantastiska vägar med en otrolig utsikt.

 

Internet och dator strular väldigt mycket så det är problem med att updatera!

 

Nu är jag på ett fint hotell i Marakech. Kolla facebook och Triumph Seeking Explorers där, finns bilder där.

Kommentarer

#1
2012-03-13 22:30

Härliga vyer! Kul att kolla in Marakech också, verkar vara en häftig stad!
Puss o Kram

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.