Bild
Nästa artikel

På väg hem

Joakim i Marocko
Nu har vi tagit oss över ett pass på 2800 meter över havet och verkligen fått testa Tigerns terrängegenskaper på en uttorkad flodbädd.

I Marrakech följde vi med en guide som visade oss en restaurang på torget. Det var väldigt livligt med mycket folk, åsnor och mopeder. Maten är god, ofta tagine, en lergryta fylld grönsaker och kött och det är inga problem att hitta bra matställen.

 

Nu är vi Erfoud där vi haft en vilodag från körning. Lite körning blev det då vi åkte ut till sanddynerna i Sahara där man kunde hyra kamel.

 

På vägen hit till Erfoud valde några av oss att ta en kortare väg över ett bergspass där vi körde på en torr flodbädd. Riktigt tuff körning på mycket steniga vägar. Explorern klarar sig otroligt bra faktiskt i terrängen även fast den inte är tänkt att gå hårt offroad. Jag kör nästan hela tiden med antispinnen avstängd vilken ger mer kontroll och det blir roligare.

 

Häromdagen körde vi vid sidan av en bro för att istället korsa vattnet och vi körde igenom på samma stället ett par gånger medan fotografen fotade och efter lyckades jag köra fast i leran i flodbädden. Vi har inte inga grovnabbade däck så jag var ganska chanslös och vi var fyra stycken som fick hjälpas åt att lyfta upp den. Så nu har jag den klart skitigaste hojen av oss.


 

 

Naturen här i Marocko är verkligen inte vad jag förväntade mig. Varje dag är det slingriga vägar på ställen som ser ut som Grand Canyon med snötäckta berg i bakgrunden. Perfekta hojvägar varje dag. Även raksträckorn genom öknarna är underhållande för det är mycket vackert landskap även där. Nu har jag börjat använda farthållaren ordentligt och det fungerar riktigt smidigt.

 

Nu sitter jag på hotellet i Chefchaouen och har äntligen hittat en internetanslutning som tycks fungera. Det här är en ganska liten stad i bergen och det blir andra natten här för sov här på väg ner i landet. Vägarna in mot staden är roliga och det finns en del långsamma hårnålskurvor som man på tvåans växel kan utan problem man sladda sig ut ur. Tur man kan stänga av antisladden, men man måste stänga av den på nytt varje gång man startar motorn vilket är irriterande.

 

Tyvärr har jag väldigt dåligt med egna bilder men kika facebook; http://www.facebook.com/#!/seekingexplorers

Den länken borde fungera, annars sök Triumph Seeking Explorers. Där finns massor med bilder tagna av proffsfotograf.

 

Jag har lagt upp ett mycket kort klipp på youtube;

http://www.youtube.com/watch?v=28ngOVD1xxQ

 

Har försökt lägga upp fler, men internet har inte fungerat.

Kommentarer

#1
2012-03-19 12:16

Du har hunnit med en hel del på knappt 2 veckor! Körningen verkar riktigt rolig och varierad, o jag blir extra sugen när jag ser alla bilderna. =)

Njut av de sista dagarna nu så får vi köra vidare här hemma i Sverige sen!

Puss o Kram

#2
2012-03-19 18:27

Ojoj, verkat som att det har varit en grym resa! Du lär inte vara så sugen på att Flyga tillbaka nu direkt. Snöade lite idag också, härligt va?

#3
2012-03-20 09:36

har vart kul å följa detta äventyr. verkar vart riktigt rolig körning så en tur till Marocko med teneren börjar snart ta form. är även grymt sugen på att provköra triumph explorern. hur har hjälmen fungerat, är du nöjd Me den?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.