Bild
Nästa artikel

Sm premiär Anderstorp!

Lukas Bäckström

Tjena!

Denna helgen har jag kört den första deltävlingen i Sm, det gick väldigt bra hela helgen förutom söndagen! På lördagen så körde vi först kval och då hade vi lite problem med transpondern då den inte fungerade, men sen fixade vi det så jag kunde få några varv på kvalet och jag slutade på en 6e plats på kvalet. Då startade jag 6a på racet och när racet startade fick jag en väldigt bra start och var trea in i första kurvan, efter några kurvor så blev jag omkörd av han som hade startat tvåa Fredrik Watz sen fortsatte han upp till en första plats. Då hade jag iallafall Robert Gull framför mig och Niklas Långqvist bakom mig då låg jag fyra! Sen resten av racet så låg jag, Robert Gull och Niklas Långqvist och fightades fram till mållinjen och alla tre fick känna på hur det var att ligga 3a, 4a eller 5a så det var ett väldigt roligt och spännande race! Jag låg trea ut på sista varvet men så kom Robert Gull och körde om mig så och sen försökta jag köra om han in i sista kurvan ut på starochmål rakan men det blev väldigt trångt och om jag hade fortsatt den omkörningnen så hade jag och Robban kraschat! 

Sen Söndagen gick det verkligen inte alls lika bra! På kvalet på morgonen kom jag inte ens två var sen highsidade jag så jag fick ingen tid på kvalet så jag fick alltså starta sist till racet, vi var 32 st startande. Men när racet starta fick jag en riktigt bra start igen och körde om ca 6 stycken innan första kurvan, sen flöt det på väldigt bra det varvet, men in i sista kurvan så låg jag 20e och skulle köra om han som låg 19e så jag hade alltså tatt 12 placeringa på ett ända varv, då kom en bra kompis till mig som var lite hetsig i början och körde in i mig så jag kraschade och jag och min hoj flög rakt in i han jag skulle köra om! Men allt kan hända när man håller på med denna sporten så det är bara att ladda inför nästa race och hoppas att det går bättre!

Lukas Bäckström

www.lukasbackstrom.se

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.