Bild
Nästa artikel

Teoriprovet

Körkortsbloggen
Steg tre på väg till hojkortet.

Det har varit mycket ett tag nu, men hursomhelst så är teoriprovet avklarat sedan en (ganska lång) stund tillbaka. Det skiljde sig litegranna från teorin för B-kort, frågor som tillkom var motorcykelspecifika såsom till exempel filplacering och fordonskunskap. Jag fick veta att det gick att skriva på lördagar, till en förhöjd avgift (290 kr istället för 220 kr) vilket jag slog till på. Det kändes skönt att inte stressa ifrån jobbet för att sätta sig och skriva prov. Visserligen var det inte så lockade att skriva prov på lördagen heller, men men, nångång skulle det ju göras.

För att få godkänt på teorin behöver man få 52 rätt av 65 frågor. Det är 70 frågor på provet, men fem av dem är endast till för utvärdering för att utveckla teoriprovet för kommande år så de räknas inte med.

Provet tog slut, jag klickade på rätta och.... ...jag fick 51. Ooops. Surt.

Anledningen som jag ser det var att jag inte var riktigt helt förberedd, men även att det hängde ganska mycket på frågornas formulering. Frågorna baserades mycket på orden "måste, bör, ska och gör" och jag kan känna att det är en viss skillnad mellan de olika orden i samband med frågeställningen. Någon mer som upplevt samma känsla som jag?
Det kan ju ha varit så enkelt att det bara var jag som la lite för mycket vikt vid ordvalen. Men hursomhelst, det skulle skivas om. Jag fick en ny tid långa tre veckor efter.


Samma dag som jag bokat nytt prov så fick jag även ett tips av en vän som tyckte att jag skulle hålla koll efter nya tider på nätet. Det finns ett bokningssystem där avbokade tider helt plötsigt kan dyka upp. Sagt och gjort lyckades jag boka en ny tid på tisdagen, redan tre dagar efter första tiden. Mycket bättre än tre veckors väntetid. Och den gången blev det mycket bättre resultat, godkänt!

Nu äntligen skulle jag få boka in en uppkörningstid!

/Kristin

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.