Bild
Nästa artikel

Sm Final 2018!

Jesper Hubner
Steg för steg så kom vi under helgen närmre våra mål och avslutade på topp :-)
Fotocred till Fredrik Eklöf
Fotocred till Fredrik Eklöf
I helgen som var kördes sista deltävlingen utav Svenska mästerskapen för iår. Under Torsdagen när depån skulle sättas upp så regnades det konstant och allt vart blött från start. Såg dock ut som att helgen skulle bjuda på bra väder vilket jag tror dom flesta ville ha nu när det var sista tävlingen för året. Väl på Fredagsmorgon så regnade det fortfarande för fullt och vi tog beslutet att skippa träningen helt, det ska ju bli bra väder resten av helgen liksom!? :-)

Det skulle senare visa sig vara en nitlott då Lördagens kval gick under blöta förhållanden. Hann aldrig få känslan och farten innan mina däck tog slut samt att många andra började öka i tempo. Kvalade nog sämst genom hela min karriär i Superbike och fick nöja mig med startruta 17...hehe.. Taggad till tusen och ut på race! Gjorde en hyfsad inledning utav racet som även gick på torr asfalt. Var uppe ganska snabbt på 7e plats och därefter började jakten på gubbarna framför mig! Några kraschade och några körde jag om vilket resulterade i en 2a plats till slut :-) Det satt inte fel!!

Med ett bättre självförtroende under Söndagen så gjorde jag denna dag istället mitt bästa kval genom karriären om jag får säga det själv! 2a startruta blev det och väl på startlinjen så kom jag iväg bra för att vara en start med Yamahan. Har aldrig riktigt fått till samma känsla just i starterna som jag fick med kawasakin :-P men vad gör det när man ut på första flygande varvet har ledningen :-) Genom hela racet var det en kamp om förstaplatsen med Theo och Alex. Alex som då visste likaväl som mig att först över mållinjen av han och mig skulle resultera i en 2a plats i totalen gjorde att vi hade en kamp in på mållinjen där jag stod som 2a och där med 3a totalt sett!


Besviken? Ja självklart är man det, jag kör ju alltid för att vinna men överlag så gjorde vi stora framsteg i min körning denna helg samt att Alex är en kille/gubbe (han börjar bli till åren och har börjat lyssna på dansbandsmusik) som har mycket rutin och vet vart han ska göra sina stötar.

Kort sammanfattat var det en säsong med en hel del strul men som slutade på bästa möjliga sätt! Nu väntas Endurance final på hemmabanan Linköping på Lördag och ev en tur ner till Tyskland om allt går enligt plan i helgen :-)

Allt gott!
/Jesper #98

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.