Bild
Nästa artikel

SM deltävling 1 & 2!

Jesper Hubner
Under helgen bjöd Scandinavian Raceway upp till riktigt bra Racing när SM deltävling 1 & 2 skulle göras upp!
Foto: motofoto.se

Körningen för min del började redan på torsdagen då jag ihop med Rachid och Morgan körde premiären utav Svenska Endurance Cupen. En mycket rolig tävling där vi ledde större delen utav racet men efter lite oflyt i slutet utav loppet så ramla vi ner till en 2:a plats vilket vi dock är väldigt nöjda med. Fruktansvärt kul att köra 6 tim race och försöka få allt att klaffa under hela tiden!

Fredagen var i vanlig ordning träningsdag vilket jag hoppade över då kroppen behövde lite återhämtning från Endurancet. Dagen bestod istället av service och fix på motorcykeln.

Lördag och första racedagen. Gjorde ett mindre bra kval vilket jag känner att jag behöver bättre på överlag. Har väldigt svårt att ta i det sista lilla för att få en bra tid. Kvalade in på 8e startruta så det vart iallafall andra startled.

Starten i racet vart helt perfekt, var uppe på 4:e plats in i första böj. Dock hade jag inte riktigt tempot att hänga med tät klungan vilket gjorde att jag tappade till 5e plats. Höll mig där större delen utav racet men med en liten miss ut på sista varvet så tappade jag även ner till 6e plats. Tråkigt med sant så det var bara att ladda om inför morgondagen.

På söndagens kval testade vi lite nya chassiinställningar vilket gav bra utdelning. Dock mycket trafik på banan vilket inte riktigt gav mig de varvtider jag kände att jag var kapabel till. 7e startruta vart resultatet vilket ändå är dugligt.

Mindre bra start i racet och jag lyckades bara plocka 1:a position in till första sväng. Kände direkt att jag hade tempo att hänga med i täten men lite småmisstag från min sida gjorde att jag tappade några sekunder och gled snabbt ner till 5:e plats. Bet ihop och lyckades plocka Falemo med något varv kvar.

Överlag en bra helg med tanke på att jag och mina mekaniker tagit steg framåt varje gång vi har vart ute på banan. Vill även rikta ett stort tack till Fredrik Watz som har fått ordning på mitt chassi något fruktansvärt bra! Nu väntas mer träning och tid på hojen inför nästa Sm deltävling som går på hemmaplan i Linköping, Sviesta 2-3/6!

Vi ses väl där :-)

/Jesper#98

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.