Bild
Nästa artikel

Mantorp PRO SBK och Falkenberg Scandinavia Open.

Hampus Johansson
Hej! Som ni säkert har sett råkade jag ut för en otäck krasch på Knutstorp för 2 veckor sedan. Jag klarade mig ändå otroligt bra med bara bruten fotled och skadad hälsena.

Jag hade dock bestämt mig för att vara tillbaka på hojen redan till nästa deltävling, som kördes i helgen på Mantorp park.
Vårat mål var att plocka poäng då vi visste att vi inte skulle kunna utmana om segern som tidigare.
Efter ett tufft kval fick vi till 6e snabbaste vartid.


På första racet hade jag en bra start och var 4a, tappade sedan till 6a och körde om 5e platsen mot Kubberöd. Jag hade dock inget att sätta tillbaka under de sissta varven och fick nöja mig med 6e plats.


Till det andra racet hade jag en bättre känsla och jag fick ännu en gång till en bra start. Låg sedan femma och även detta race var det Kubberöd som jag figthades med! Racet igenom skilde det bara några ynka tiondelar oss emellan. Men detta racet kunde jag hålla honom bakom mig och sluatde 5a. Som sagt en tuff helg men väldigt värdefulla poäng.


På Söndagen deltog jag i Scandinavian Open på Falkenberg(där nästa ProSBK körs). En bana jag aldrig tidigare kört på. Men efter bara ett fåtal varv hade jag 3e snabbaste kvaltid, vilket jag var supernöjd med!


När det var dags för race hade jag klart bäst utsläpp och tog starten, höll ledningen före regerande Nordiska superbike mästaren Norvald Haaland istort sett hela racet. När det bara var några varv kvar körde han om mig men jag svarade genast tillbaka. På de näst sista varvet gick han förbi igen. Otroligt var det gulflagg (förbjudet att köra om p.g.a crash m.m) på mitt starkaste ställe på banan och jag gick över linjen som 2a. Helt klart ett lyckat test inför nästa deltävling i Pro superbike!!!


Ha det!! HJ

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.