Bild
Nästa artikel

Robert Kvarnström om Enduro SM, GGN och framtiden för sporten

Endurobloggen
Vi tar ett långt snack med sveriges mest frispråkiga enduroföraren om allt från att ha nära-döden-upplevelser till att komma tillbaka och köra ifrån världens bäst betalda fabriksförare under Gotland Grand National.
Robert Kvarnström kommer från Avesta men bor numera på Gotland. Lillebror till Fredrik Kvarnström, som även han är en grymt snabb endurokille och gissningsvis också sporrat lillebrorsan. Men Roberts karriär tog en mer internationell vändning efter att han vann USM 2006 och sedan tog en andraplats i VM-deltävlingen i Östersund 2007, endast 16 år gammal. Därefter rasslade det på med olika fabrikskontrakt i Enduro VM; från TM till Gas Gas och sedan Beta innan han landade hos Yamaha, som han sedan kört för sedan 2014 – ett år som han dessutom avslutade med ett SM-guld.

Nu till säsongen 2019 blir det fortsatt tävlande med Yamaha, men inte i ett officiellt team utan i ett eget team signerat Thorells MX och sikte på Enduro SM men framförallt – så klart – Gotland Grand National som han förlorade 2018 mot Albin Elowson. Dock byter han i år maskinmaterial från "bomben" – en vässad tvåtakts YZ250 – till mer beskedliga fyrtaktaren YZ250F.

Robert passar även på och ger dig som tänkt köra Gotland Grand National några riktigt värdefulla tips inför din egen förberedelse inför loppet. Lyssna på den som kör snabbt och du kan själv göra ett bättre resultat. 

Dessutom en hel del om skador, ett ämne som är omöjligt att undvika när man pratar med Robert Kvarnström, och min egen bild av att enduro är mindre skadedrabbad än motocross kommer på skam. Förutom detta också funderingar kring endurosportens framtid och en hel del annat. Du fattar, det blir lätt ganska långa snack när man går igenom allt det här... 


Kommentera gärna här, på Facebook eller Youtube om hur du upplever intervjuerna. Är det för långt? Vi stretchade ju det här till att bli en hel timme... Prenumerera gärna på YouTube-kanalen också, planen är ju att Endurobloggen där ska publicera en del intervjuer, men också inslag kring produkter och provkörningar. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.