Bild
Nästa artikel

KTM 690 Challenge Cup

KTM 690 Challenge Cup
..... och avslutningsvis blev det ännu en......
Nu i onsdags ( 3/9 ) anordnades det tävlingar på Gelleråsen. Det var dags för det nya formatet igen i KTM 690 Challenge och bilarnas dito i Speedracing. Ett upplägg med fyra varvs intensiva heat där inga misstag får begås om man vill vinna.
Korta spännande heat och fullt ös hela tiden för att publiken inte skall bli uttråkade och somna. Numera i dagens högintensiva ADHD-samhälle måste det ske något precis hela tiden, annars blir människan disträ och tar fram sin mobil och Facebookar för att inte somna.
Kanske är just därför Speedracingen framtidens racingmelodi?! Främst för publiken och då anpassar vi oss som racerförare till det som krävs för att vi skall kunna fortsätta utöva det vi älskar.

Hur som helst.
Jag var med och kämpade nu i onsdags mot mina fyra andra tvåhjulskombatanter om en biljett till Superfinalen sista onsdagen i September.

Det hela började bra. Några fria träningsvarv för att känna sig tillrätta med hoj och modell och bana igen. Sedan ett kval på tio varv där snabbaste tiden gav pole för heat nummer ett. Och även det lyckades bra. Satte snabbaste tiden och fick tillbaka lite självförtroende igen efter 2014 års missär med kraschad hoj och kraschad ekonomi till följd.

Första heatet drog igång och jag tvekade lite länge och tappade två platser. Blev förbannad på mig själv och svor satana perkele i hjälmen och bromsade ikapp dem båda på varv två och återtog ledningen. Såg till att köra på hörntänderna och vilt sladdandes behålla ledningen och dra ifrån och vinna! Skönt!


Till heat två användes omvänd startordning efter resultatet i från första heatet. Alltså startplats fem för min del.
Denna gång var jag dock betydligt mer vaken när starten gick och avancerade till tredje plats ur första kurvan. På andra varvet gjorde jag åter igen en likadan attack och knep två platser till och ledde loppet. Nu körde jag betydligt säkrare och stabilare och drog ifrån och vann även det heatet. Ännu skönare!

Slutligen var det dags för finalen för dagen. Nu var det hojbyte igen och jag fick åter stå i pole position. 
Med de två tidigare heaten avklarade med gott resultat så kände jag mig trygg med upplägg, hoj och mitt eget ego, så här tänkte jag inte sova något mera och låta någon enda jäkel tjäna en meter på mig!
Starten gick och jag kom iväg jämsides med Jari men vägrade ge mig i bromsningen och såg till att ta kurvan först av alla och sedan sätta upp högsta tempo och rycka ifrån. Det lyckades även denna gång och jag passerade målinjen först av alla och fick därmed min biljett till Superfinalen om tre veckor.

Det var oerhört skön känsla att få med sig en pokal hem igen och visa att man kan vinna fortfarande, oavsett vad man åker på. Det var precis denna egoboost jag behövde efter denna minst sagt struliga säsong!

Lyckligare och gladare än på riktigt länge :-)

Må väl mina vänner!

/ Er förare Christer Miinin #55 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.