Bild
Nästa artikel

Ville för mycket på RedBullRing

Alexander Kristiansson
Jag åkte ner till Redbullring med en tanke att vinna!

Redbullring var en ny bana för iår. Första och andra träningen försökte jag få så många varv som möjligt för att lära mig banan, den hade sina svåra sektioner och speciellt två kurvor man behöver riktigt bra utgång på för att behålla farten på rakorna. 

Första kvalet gick jag ut direkt och satte en riktigt snabb tid som jag var 2:a med, när jag åkte ut igen efter pitstoppet så fick jag inte riktigt till det och jag ramlade ner till 5:e plats, Jag och min teamchef Peter Öttl gick igenom banan noga efter första kvalet så jag visste var jag tappade någonstans och var jag kunde förbättra mig. Gjorde lite småjusteringar på hojen sen var det dags för andra kvalet! 

Andra kvalet gick jag ut med allt jag hade, men jag fick fortfarande inte till det, jag fick ingenting att stämma till 100% i kurvorna, sista varvet fick jag till en hyffsad tid som tog mig till 4:e plats och första startled. Det var bara KTM i hela första startled på ktm's hemmabana, kan det bli bättre ? ;)

På söndagen var jag riktigt taggad! På racet fick jag en bra start och var 3:a ut i andra kurvan, i andra kurvan gjorde jag direkt ett litet misstag som gjorde att jag tappa en placering, vi fick då en liten lucka till dom 2 första, efter några varv hade jag och min teamkompis tagit in den luckan, jag gjorde för mycket misstag senare i racet som gjorde att jag tappade ner till 5:e plats, då låg jag efter miller till hans hoj stannade till i en sväng som fick mig att köra utanför banan, tappade 4-5 sek det varvet. Sista varvet så stannade Lucas hoj som gjorde att jag kom 5:a i racet och att ligger 3:a i mästerskapet.

Fick inte till det helt enkelt och jag tror att jag ville för mycket, och det var det som gjorde mina misstag.

Nu laddar jag inför sista IDM racet som går 18:e september på Hockenheimring. Jag ska göra allt för att behålla min 3:e plats och komma hem med en medalj till sverige!

ha de fint!

/ Alexander

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.