Senaste aktivitet

"von-Klotenhjelm" har kommenterat på "Polisen ogillar fartkameror"44 minuter 36 sekunder sedan

Blogg

Hela veckans uppdatering!

Tjena!
Här kommer en lång uppdatering ;)

 

Nu är jag hemma från bikeweek! Efter en grym vecka uppe i Karlskoga så har det hänt ganska mycket. I början av förra veckan så var jag instruktör till två stycken som hade vunnit mig. Det innebär att jag åkte med några nybörjar på banan för att sedan kunna säga till dom vad dom gjorde för fel eller rätt och sedan säga vad dom skulle ändra på för att det skulle gå snabbare! Mina två "lärlingar" jag hade var mycket nöjda sa dom och dom kände att dom fick mycket mer flyt i körningen än vad dom hade innan. 

Efter att jag hade varit instruktör så satte jag mig på min hoj igen och då var det dags för lite tester. Jag körde tester mån kväll, tis kväll och ons kväll. Testerna gick ganska bra men jag var inte 110 % nöjd med hojen.. 
I fredags började Scandinavian Open/svenska mästerskapets helg, helgen börjar alltid med friträning på fredagen, på lördag och söndag är det kval och race. I fredags på friträningen började min otur, jag körde ett varv för att känna på en ny sak vi hade testat men det funka inte. Jag åkte in i depån för att ändra tillbaka, när jag kom ut på banan igen så kändes det bra och jag var snabbast! Efter ca 7 varv så fick jag häng gas på en kort raka precis innan jag skulle gå in i en kurva, då gick det i cirka 140/150 km/h. Det ända jag kunde göra i det läget va att försöka få omkull hojen, jag lyckades med det men när man kraschar i denna hastigheten så går oftast mycket sönder och det gjorde det verkligen! Det ända som var helt var motorn.. Jag trodde först inte att vi skulle få ihop det, men efter ca 36 timmars jobb för min pappa så var hojen klar till kvalet i lördags, Men där hade vi lite mer otur, när jag åkte ut så plöddra bara hojen och dem gick inte alls... Jag åkte bara ut och sen rakt in i depån igen, så till kvalet fick jag ingen tid och var tvungen att starta sist till första racet i lördags. Innan racet fick vi iordning hojen, då tänkte jag att jag måste köra mig upp till en top 5 placering från en 21e startposition. Racet startade och efter ett varv så tog jag 10 placeringar så en top 5 placering kändes inte omöjligt, jag lyckades köra om mycket folk och jag kom på en femte plats i första racet i lördags. Till andra racet i lördags så fick jag starta femma, det kändes mycket bättre och då lyckades jag va tvåa in i första kurvan och sedan låg jag där hela racet tills målflaggan kom ut. Jag lyckades ta in viktiga poäng till sm ledaren Pontus Duerlund under lördagen, 30 poäng tog jag in och jag vann även Scandinavian Open 2014! Till söndagen var det ett kval och ett lite längre race på 18 varv. Jag var tvåa på kvalet och till racet så ville jag försöka vinna efter allt som hände under helgen. Jag lyckades ta starten och tog ledningen ganska snabbt, men efter några varv körde Pontus D om, jag hängde mig kvar bakom honom för han sänkte tempot väldigt mycket, så jag körde om igen. Efter några varv så tappade jag igen, då kom Pontus D o körde om mig igen, men när han körde om mig så läkte något från hans hoj. Jag visste inte om det var olja eller vatten så jag våga inte ligga kvar så nära och jag klara inte köra om direkt då tappade jag väldigt mycket och jag kom i mål som tvåa! Är väldigt nöjd med helgen efter kraschen och alla motgångar vi hade denna helgen. Jag tog in väldigt många viktiga poäng för mästerskapet, från 36 poäng bakom till 11 poäng som jag ligger nu. Nu blir det att ladda om till Falkenberg, och ska det bli seger!!

Peace
Lukas Bäckström

Näst intill perfekt vecka!

En bild säger mer än tusen ord

Helgen innan bikeweek var det norska mästerskapen och jag lyckades ta hem två utav två möjliga segrar med goda marginaler. Under veckan hade jag två lärlingar som slutade väldigt lyckligt vilket alltid är roligt. 
SM/SO startade riktigt bra med pole inför race 1 tog direkt en lucka ner till Niklas långkvist. Ledde med 3-4 sekunder efter 5 varv körda utav 8 när jag lyckades lägga mig med ett framhjulssläpp i esset (tredje kurvan) 
andra racet började dåligt då hojen blev väldig trasig och det va omöjligt att starta med körde jag på min mekanikers motorcykel helt standard R6. På utsvarvat fick jag inte i växlarna och startade ifrån depån (väldigt sent) när sista gubbe passerade första kurvan var jag påväg ut ur depån och hade mycket att jaga ikapp på en cykel jag endast kört 7varv på tidigare och allt handlade om att ta in poäng. Lyckades ta ikapp och komma om 14st förare och slutade på en 14e plats med 2poäng iplockade. Hade väldiga problem med att komma om och hålla cykeln stadig utan styrdämpare och slö motor men hängde i så gott det bara gick och lyckades endå komma ner på 1:8.2 som bästa tid vilket är grymt med en helt standard cykel. 

Söndagens SM fick bli en chansning och Johan hade skruvat hela natten med min cykel för att få den redo inför kvalet, med lånad styrkorna och fjädringen fram utav min största konkurrent Lukas Bäckström. Kvalade 3a efter provat lite inställningar men hade endå pole position efter förgående kval på 1:6.4. Racet inledde med en bra start och tätt in bakom Lukas i första kurvan. Hängde på honom och märkte att det fanns mer och ge, provade lite omkörningar och han hängde på. Hojen började näst intill koka när jag låg bakom och var tvungen att antingen baka av eller köra om och gissa vilket alternativ jag tog!. Upp i ledning och höjde tempot och cykeln gick snabbt ner i tempot ytligare. Fick en lucka som bara växte och tog målflaggan med över två sekunder ner till Lukas Bäckström. Med lånad fjädring och aldrig provat tidigare så gjorde vi ett fantastiskt race och kan inte vara mindre nöjda än vad vi är i nuläget. Nu laddar vi inför Falkenberg och självklar för dubbla vinster. Mot SM guld och mer därtill!
//pontus94 

Bra vecka! Dålig start på helgen..

Nu är bikeweek över för detta året och jag är väldigt nöjd med hur det har gått. I måndags så var jag instruktör åt två stycken prenumeranter på Bike, körningen för dom gick väldigt bra och jag såg verkligen att dom utvecklades! Jag har kört tester från mån-ons på min egen hoj, då har vi testat ett nytt Bridgestone däcke som jag inte kört med innan och jag är nöjd med testerna!

Idag var det första fri träningen inför Sm/So helgen som håller till här på Gelleråsen i helgen. Det kändes mycket bra innan det hände en grej.. Jag fick häng gas efter första kurvan här på Gelleråsen i cirka 140-150 km/h så jag var tvungen att bromsa omkull hojen. Jag mår bra efter krachen men hojen blev ramsne och nu håller vi på och försöker få ihop den tills morgondagens kval! Jag var snabbast på första friträningen även om jag kraschade med en sekund ner till Pontus Duerlund. Nu blir det bara till att försöka hitta farten imorgon igen och försöka ta hem en seger! :)

Peace Lukas Bäckström

SM deltävling 4/5 Karlskoga

Imorgon börjar träningen inför helgens tredje sm deltävling här på Karlskogamotorstadion

Bikeweek dagarna är nu över och dags för att lägga all fokus på helgens Sm tävling vilket jag ser riktigt mycket fram emot och tror det kan bli två riktigt bra race. som jag förklarade i tidigare inlägg så hade jag två stycken Bike premunanter som fick möjligheten att ha mig som personlig instruktör under tisdagens för och eftermiddag. killarna som vann mig kom med glatt humör och en väldigt posetiv inställning inför dagens körning. lyckades få det två killarna att hitta mycket flyt genom hela banan och lära sig lite olika posetioner på deras motorcyklar. Resultatet ifrån det två utvalda var mycket posetivt och dom berättade att dom lärt sig enomt mycket under den korta tiden vi hade tillsammans som var riktigt roligt att höra. 

Kommer att vara både ett So och Sm under helgen som är upplagt att på lördagen kommer det vara två korta race på 8varv vadera samt ett Sm race på söndagen som kommer att bestå utav 18varv samt kval på morogonen givetvis.
så in på Amigoos live timing och hejja på mig så mycket ni bara orkar! lägger upp en snabblänk med både livetiming och motorstadions egna webb kamera som man kan se delvis utav banan för dom som inte tar sig hit och tittar på riktigt
//Pontus94

webb kamera.
http://tornet.no-ip.org/view/index.shtml

Amigoo live timing
http://tornet.no-ip.org/view/index.shtml

 

Svensk motorsport

Hur ska vi i framtiden få mer positivt intresse för motorsporten?

Har tänkt tillbaka hela vägen till 2007, det var mitt år.

Under 2007 hände det många roliga saker för mig under racingen. Jag körde i Sverige samtidigt som jag tävlade i RedBullMotoGpRookiesCup på en KTM 125cc, under det året körde jag även ett Wildcard i MotoGP och fick ett förslag för att köra en full säsong i MotoGP under 2008.

 

Var hade jag varit nu om vi hade klarat av den ekonomiska biten?

Hur såg min personliga utveckling ut?

Hur hade min placeringar sett ut?

Många frågor utan svar, men något som jag hoppas att framtiden kan svara på.

Under Juli månad 2007 så hissades iallafall den svenska flaggan upp över en tredjeplats på Oschersleben i Tyskland. Då jag som svensk placerade mig i topptrion, tillsammans med Johann Zarco på en andraplats, som idag är en toppförare i Moto2 och Cameron Beaubier som för tillfället köra AMA Superbike i USA!

Själv kommer jag från ett land som kallas Sverige, där det är nästintill omöjligt att få möjligheten till att köra på internationell nivå. Jag är inte nöjd ännu, många undrar varför jag inte tävlar lika aktivt längre. Anledningen är simpel, jag arbetar mer, jag lär mig från dag till dag och jag närmar mig mina delmål i jakten på en säsong i MotoGP.

Imorgon åker jag till Karlskoga motorstadion för att återigen köra en KTM, dock inte 125cc. Jag kommer att vara där tillsammans med Bike och vara instruktör. Jag hoppas vi ses där :)

 

//Robert Gull

Norska mästerskapet slutade med en perfekt helg!

Norska mästerskapet på karlskoga

Norska mästerskapet kördes idag både race 1 och race 2 och det slutade med en grym sucssé. kval ett slutade jag med bästa tid på 1,06,8 en bra tid som jag var nöjd med. under kval två tog tomas sigvartsen pole ifrån mig med 2 tiondelar med tiden 1,06,6. dagens första race var planen och taktiken väl planerad och jag valde att hänga med i hans flyt och se om jag hängde med i hans tempo vilket gick fint. efter 9 varv körda blev det röflagg och racet startades om. 7 varv återstod och det slutade med att jag gjorde en omkörning efter 4 varv körda utav 7. höll ledningen ända in i mål och lyckades se målflaggan 2 sekunder innan tomas.

Race2 var det 20 varv som skulle köras och jag visste att Tomas hade bättre ork och styrka än mig men med min vinnar skalle och en jävla vilja gick det vägen ännu en gång! lyckades ta ledning efter 13 varv körda och började skapa en lucka ner till Tomas Sigvartsen som inte riktigt hängde med i samma tempo. efter 17 varv körda fick han en lowsider i start och mål kurvan och jag tog en säker första plats med över 20 sekunder ner till tredje placeringen! 

Dagens sammanfattning är att allt har fungerat perfekt och jag hittade äntligen det flytet och tajmingen jag sökt. slutade race två med bästa tid på 1.06.4 vilket jag är mer än nöjd med. nu nollar jag helgens körning och hoppas på vinst under SM helgen som körs och något som hade vart guld är om det skulle finnas en 1.05 tid med mitt namn på.

Go&Fun energy drinks

Idag blev det äntligen klart

En riktigt rolig nyhet är att vi fått en ny sammarbetspartner nämligen Go&Fun energy drink.
Ett företag som har sin bas nere i varberg och jobbat för en marknadsföring relativt lokalt men nu skall det bli ändringar på detta. Känns riktigt kul att jobba med något nytt som ännu inte är så stort inom Sverige och hoppas på att få det att växa till något riktigt stort!
Go&fun jobbar för att utöver bara en energi dricka så skall den ochså vara hälsosam och nyttig utan några somhelst konstiga ingredienser.
målet är att inom tre år skall dom kunna vara inom topp tre listan inom energidrickor. Så kom förbi mig under bikeweek och prova en själv! kommer att finnas i box 11. Välkommen! 

Dragen vinnare!

En vinnare har dragits och kommer bli min lärling under bikeweek

Under tisdagen är en vinnare dragen till att få bli min lärling!
med detta innebär det att man får tid tillsammans med mig på både banan och i depån för lite snack, teknik och spårval.
Under tiden jag kommer att vara instruktör för denna vinnare så kommer jag tillsammas med han/hon försöka lära personen så mycket som bara är möjligt om just hur min körning fungerar och hur jag planerar min körning ute på banorna.
när det går riktigt fort för mig så känns det som jag bara är ute och åker. Jag försöker alltid att hitta ett flyt i min körning istället för att stressa uppp och tänka kurva för kurva. försöka få en god planering hela varvet runt och alltid jobba med tajming inför apex osv. Tajmingen är väldigt viktigt och även att planera sin kurvtagning samt omkörningar!
 

Dragen vinnare!

En vinnare har dragits och kommer bli min lärling under bikeweek

Under tisdagen är en vinnare dragen till att få bli min lärling!
med detta innebär det att man får tid tillsammans med mig på både banan och i depån för lite snack, teknik och spårval.
Under tiden jag kommer att vara instruktör för denna vinnare så kommer jag tillsammas med han/hon försöka lära personen så mycket som bara är möjligt om just hur min körning fungerar och hur jag planerar min körning ute på banorna.
när det går riktigt fort för mig så känns det som jag bara är ute och åker. Jag försöker alltid att hitta ett flyt i min körning istället för att stressa uppp och tänka kurva för kurva. försöka få en god planering hela varvet runt och alltid jobba med tajming inför apex osv. Tajmingen är väldigt viktigt och även att planera sin kurvtagning samt omkörningar!
 

Bli min lärling!

Nu har du chansen att bli min lärling för en dag! Under Bikeweek på måndagen den 21 juli kommer jag vara personlig insturktör för enbar dig! Det ända ni behöver göra är att gå in på länken och svara på en enkel fråga och självklart vara prenumerant på Bike. 
Jag kommer under dagen lära känna min "elev" och lära honom/henne allt jag kan på så kort tid som möjligt så vi kan lägga många varv tillsammans på banan. 
När jag kör fort på banan så känns det inte som det går fort, jag känner att jag har ett bra flyt i körningen och det går bara som på en räls när det går riktigt fort! Denna känsla ska jag försöka förmedla över till dig som vinner mig för en dag! Jag kommer köra tillsammans med min elev, både framför för att visa spår och även ligga mycket bakom för att kolla hur du kör för att sedan kunna säga till dig vad du gör för fel eller rätt i körningen.

Jag var instuktör förra året till ett par förare och det gick väldigt bra tycker jag för idag är det en av dom som tävlar i rookie 1000! Jag hoppas jag kan göra motorcykel åkning mycket roligare för min elev och även göra så att du känner dig säker i sadeln när det väl går lite fortare.

Här kommer länken du kan klicka på för att va med och tävla för en dag med mig!

http://www.bike.se/nyheter/bike-week-18-27-juli

Peace
Lukas Bäckström #39