Senaste aktivitet

"ThunderHeart" har kommenterat på "Honda NSR500V-fabriksracer till salu"

Blogg

Händelserik vecka!

Givande möten, träning, fotografering , tester med Topp&Talang och till sist avresa till Spanien!

Denna vecka är det mycket som händer! I fredags så skickades hojen med Grevens Racing Adventures till spanien! Äntligen körning på måndag!!! Är så sjukt taggad:D
Sen har jag haft en del spännande möten under veckan, och idag hade jag även fotografering med en ny samarbetsparter. Vi rullade in hojen på ett gym och tog riktigt balla bilder ser fram emot att få visa er dem. Imorgon har jag ett morgonmöte sedan ska det sista inför spanien ordnas då jag imorgon kväll åker upp till Bosön för fystester med T&T under fredagen! åker hem lite tidigare då flyget går tidigt lördagmorgon. Så himla underbart att det inte ens är en vecka kvar tills jag ÄNTLIGEN får sitta på hojen igen!!!!!!!! På min topp 5 bana, Cartagena. Min favvobana är Aragon btw. 2.Assen 3.Cartagena. 4.Anderstorp 5. en mix av falkenberg,linköping!  Men älskar banor där man får vrida ur gasrullen rejält. Att få ligga på 5:ans växel med knäskrap är ballt.
Delar med mig av lite bilder från dagen så ska jag uppdatera lite mer under fredagen, tänkte se till att få mycket fotomaterial från testerna så ni får se lite mer av det vi gör där uppe:)

Hoppas ni mår bra och att ni njuter av att våren börjar komma, snart dags för hojpremiär här hemma!

 

Livskvalitet i regn och lera

Igår anlände min KTM 690 Enduro R. Efter att ha gått igenom 900 försäkringspremier sket jag i att vädret inte var på min sida och drog till närmsta grustag.

Tro det eller ej, men ibland behöver vi motorcykeljournalister också lite vardagsflykt. Som exempelvis igår, jag arbetade med vårt årliga försäkringsknäck och gick igenom kring 900 olika försäkringspremier. Med ett snitt på 4,5 siffror per premie handlar det alltså om 4050 siffror. Motorcyklar, försäkringar och analyser i all ära, men så kul är det inte att placera och kopiera tusentals siffror. Mina ögon var rödare än en körsbärstomat. 

Men så på eftermiddagen kom det efterlängtade samtalet och jag sprang ner till garageporten, där ute stod min nya KTM 690 Enduro R '10. Ragnar från Funbike gick kort igenom hojen innan den fick rulla ner i garaget och vänta. 

Lätt plågad gick jag igenom de sista premierna. Regnet började falla att kraftigare utanför redaktionens fönster, men någon timme senare kunde jag inte bry mig mindre. Jag hade velat och väntat ett antal månader och när 690:n till slut anlänt kunde varken regn eller Excel-ark stoppa mig. Så i full glädjesgalopp kastade jag på mig grejerna och drog till närmsta grustag. I kylan, mörkret och regnet lekte jag tills all uppfattning av tid var borta. 

Några spontana reflektioner; det är inte optimalt att köra med mörkt visir en kväll i mars, jag behöver fler tvättpolletter och shit vilken bra sommar det kommer bli.

Passagerare på is - 216km/h

Med Ellen Bergström bakpå under den flygande kilometern så nådde vi hastigheter som översteg 200km/h!

I lördags under Speed Weekend som tog plats i Årsunda så fick vi även upp Ellen Bergström som är med i "I nöd och lust" som har premiär den 6 Mars. Även Jimmy Olsson från Rackartygarna var på plats och lekte runt med sin trialhojj! Grym balans och en riktigt trevlig person den där Jimmy!

Anledningen till att ellen kom upp var för att hon skulle åka med bakpå hojjen under den flygande kilometern. Målet var att köra i snitt i över 200 km/h. Vilket vi lyckades med under det första försöket! Med en snitthastighet på 206 km/h och en topphastighet som uppgick till 216km/h så lyckades vi knipa en totalt 38 plats av 92 anmälda fordon.

En enorm prestation och att Ellen hölls sig kvar under hela kilometern och att vi klarade oss oskadda gör det hela ännu bättre! :)

Självklart så filmades även detta och jag hoppas kunna dela med mig av materialet som finns så snart som möjligt :)

Bilderna kommer från Magnus Johansson, grym fotograf!

//Robert Gull

Ombord-filmer från Spanien testet

                       Aragon

Hoppas att ni gillar det ni ser! Årets första race går på Aragon, och då blir det åka av!

/Theo Borglund

Riktigt bra första test med nya teamet

Första testet med det nya teamet avklarat i Spanien. Jag fick en riktigt bra känsla på den nya R6an och det fungerar riktigt bra med teamet!

I fredags förra veckan lyfte planet mot Spanien. Det var äntligen dags att göra det första testet med det nya teamet.
Testerna började i måndags på Ricardo Tormo banan i Valencia. Efter 3 intensiva dagar med test av främst chassie var
det dags att bege oss mot Motorland Aragon för ytterligare 2 dagar. 

Det känder så jäkla bra att vara tillbaka på hojen efter 5 månader uppehåll. Farten var kvar i kroppen, och jag var snabbt
tillbaka i samma tempo. Med nya förutsättnigar var det en fröjd att börja jobba för att få till chassiet. Under testet i 
Valencia låg den största fokusen på att hitta rätt åkläge. Med en bra känsla, bra varvtider och med en hoj som verkligen
är en dröm att köra, begav vi oss mot Aragon.

Första dagen på Aragon var oerhört blåsig. Med vindar upp till 15m/s bestämde vi oss för att sluta köra redan efter två
pass. Dag två avtog vinden och det var äntligen dags att testa banan där jag skall köra mitt första race i Superstock 600
EM. Morgonen dag 2 bjöd på 8 grader och moln. På schemat stog test av drevning och chassie. En riktigt bra sista dag med 
det nya teamet avslutades med en varvtid 0.6 sekunder under personbästa. 

Om 3 veckor flyger jag ner igen, då kör vi Jerez och Portimao. 

Glöm inte att kika in på min Facebook-sida "Theo Borglund Racing", eller www.theoborglund.se för att se fler bilder och film från Motorland Aragon och andra små nyheter!

/Theo Borglund

Foto: Subevent​

Is, bakhjulet, 206.09km/h

"Fastest motorcycle wheelie on ice" är nu tillbaka i Sverige!

Nu är vi hemma efter ett par dagar på isen. Ett grymt event som är arrangerat av Landracing

Nu är jag helt slut, men det hade jag räknat med.

Världsrekordet på bakhjulet slutade med en snitthastighet på 206.09 km/h, detta har vi filmat med över 6 olika kameror och har skrivit flertalet vittnesmål. Så nu börjar arbetet med Guinness för att det ska bli officiellt.

Jag vet att det är 3 stycken till som ska ge sig på rekordet innan sommaren kommer, så vi får se hur länge det håller sig.

Om någon av dem slår rekordet så kommer jag iallafall njuta av att vara den första någonsin som kört i över 200km/h på bakhjulet på is! :)

Vinnaren av Shark Skwal hjälmen från SMX Sports​ är Tobbe Särkelä som gissade på 206.0km/h och är därmed endast 0.09km/h ifrån! Så ett stort grattis till dig! :)

Jag vill återigen tacka er alla som har varit med och hjälpt till. Det hade inte gått utan er!

//Robert Gull

Next up Spain.

Äntligen blir de avresa och jag är super sugen på att köra motorcykel igen.

Äntligen är det tid för att åka igen! nu drar vi f*n till Spanien. Bussen är lastad och klar motorcyklar med massvis av delar och utrustning och ett stort leende på läpparna. Börjar med att åka två dagar på Albacete och sedan vidare till Catagena för en veckas tester. Kommer vara ny motorcykel och fjädring som skall testas. Orolig är jag inte det minsta jag vet att bara jag är i form så fixar Johan motorcykeln i rätt form. Kommer även ta med mig ett par Gopros som ja skall filma med och försöka klippa ihop något bra. Huset som byggts där nere av Peo Ogeborn är nästan färdigt och det kommer vara 100% klart när vi landar där nere har han meddelat. Turen jag har att hittat Sveriges absolut vassaste gubbar som är på min sida gör min satsning möjlig. nu känns de som vi har väldigt mycket bättre resurser ifrån 2014 och hoppas jag kommer att prestera betydligt mer under 2015.. eller hoppas gör jag inte JAG SKA. 
//Pontus

Dags för rekord

Nu ät det dags för ett försök att slå världsrekordet

Nu är det dags för körning igen.

Denna gång gäller det och jag är riktigt taggad. Ni är många som har visat ert stöd och peppat mig inför det här.

Jag känner mig redo och jag hoppas att isen är lika redo som mig.

Mitt personliga mål är såklart att köra på bakhjulet i över 200km/h i snitt över 100 meter.

Vi har med oss alla däck som vi har byggt och det är säkerligen något som fungerar.

Om ni kommer till Årsunda, Sandviken för att delta eller bara för att kolla på alla udda fordon som deltar under Speed Weekend så hoppas jag att ni kommer förbi och hälsar på mig också! :)

//Robert Gull

Dagen

morgonpass, sponsorjakt, enduropass, gym.

Halloj!

Dagen började med en promenad som jag inte alls kände för, låg och drog mig ett bra tag bara för att det va det sista i världen jag ville. Men bara att bita i äpplet och promenera. Har börjat med det vissa dagar nu. För att förbränna lite fett innan frukost. Skönt för det mesta men ibland inte.
Dagen fortsatte med sponsorarbete. Och att få allt klart inför spanien. Det sista ska fixas imorn. ska bla till min sponsor Niklas på Aluminiumsvets i Skänninge och sedan vidare till nästa Niklas, Forsberg. Och fixa det sista med hojen! sen är vi fit4fight!
Sedan blev det ett pass i endurospåret under eftermiddagen. Kallt och blött men riktigt kul. Börjar få upp lite tempo nu. Körde dock in i skiten riktigt, en bra bit ifrån start. Och det som är grejen när man är ensam på banan är att är man någon kilometer in i skogen så är man där. och man är där själv. Visst har ju pappa men han är ju vid starten. Och kommer såklart om jag skriker. Men annars är det bara att slita tills man tar sig upp och loss! riktigt bra för psyket.
Efter körningen blev det ett kvällspass på gymmet, väldigt basic då jag var supertrött i kroppen men ändå ville köra igenom lite lätt. Så nu är jag mer än slutkörd vill jag lova!
Nu ärdet sömn på g. Sen är det bara att kicka ass igen.
Godnatt allihopa!

Skoter resa med Sabb

Dåligt med uppdateringar nu ett par dagar då jag vart iväg med Svensk Armering och Betong byggen på en legendariskt skoter resa!

Tja! 
Känner att det var några extra dagarsedan jag skrivit nu och det är för jag vart i Funäsdalen och kört Skoter safari tillsammans med en mycket god Sammarbets partner. Vi stannade i Funäsdalen på hotell och övernattade till Fredag och startade dagen med en 15 mil lång resan över fjället till en same by Gleen. Där väntade god mat badtunna och bastu. Blev en hemresa dagen där på yttligare 15 mil ner till fösta hotellet där de även väntade go mat badtunna och bastu. Har inte haft tillgång till något vidare internett så uppdatering under resan har varit fulständigt omöjligt för mig men nu är jag äntligen hemma och allt börjar bli färdigt för spanien!. Kommer att köra 2 dagar på Albacete och sedan vidare ner till Catagena. 

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: